/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner elárulta a Red Bull 2025-ös F1-es autójának egy fontos részletét

2024. október 13. 12:40   |   Autoblog
címkék:  

Christian Horner felfedett egy jelentős részletet a Red Bull jövő évi autójával kapcsolatban.

Horner megerősítette, hogy a Red Bull jövő évi autója az RB20 „evolúciója” lesz.

A Milton Keynes-i székhelyű csapat úgy véli, hogy az RB21 – amely várhatóan a Red Bull 2025-ös autójának neve lesz – teljesen újrakezdése nem lenne értelmes.

Mivel várhatóan minden csapat jövő év elején az új, 2026-ban bevezetésre kerülő erőforrás-szabályozásokra összpontosít, kevés időt fognak fordítani a jövő évi autókra.

A Red Bull már az előző év rekordot döntő RB19-esének elemeit is átvitte az idei szezonba, amely minden versenyt megnyert, kivéve a Szingapúri Nagydíjat.

Mivel a legtöbb csapat a jövő évet a 2026-os előkészületekre használja, a Red Bull nehéz szezon elé nézhet, ha nem sikerül jól a téli felkészülés.

Horner

A költségplafon és az, hogy a Red Bull az új szabályozások értelmében erőforrás-szállítóvá válik, csak két ok arra, hogy miért nem lenne megfelelő egy teljesen új autót fejleszteni a következő szezonra.

Ahogyan a Red Bull csapatfőnöke kifejtette, a következő szezon autójának evolúciós kialakítása logikus választás.

„Ebben az üzletben mindig egyensúlyozol, és lépésről lépésre kell haladnod” – mondta Horner a motorsport.com szerint.

„Nem lehet túl messzire előre tervezni. Az F1-ben a hosszú távú tervezés nagyjából két és fél hónapot jelent, és alapvetően amit idén tanulunk, az releváns lesz a jövő évre nézve is. Szóval a jövő évi autó az idei autó evolúciója lesz. Sok olyan alkatrésze van a tavalyi autónak, amit idén is használunk, mert a költségplafon működése miatt, hacsak nincs jelentős teljesítménynövekedés, nem érdemes változtatni.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/