/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner miatt nem rúgták ki már hónapokkal korábban Ricciardót

2024. október 04. 06:05   |   Autoblog
címkék:  

Daniel Ricciardo nem nyújtott elég jó teljesítményt ahhoz, hogy megtarthassa az ülését a szezon végéig.

Christian Horner elárulta, hogy a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko már a júniusi Spanyol Nagydíj után el akarta küldeni Daniel Ricciardót.

A legutóbbi Szingapúri Nagydíjat követően az RB bejelentette, hogy a Red Bull tartalékpilótája, Liam Lawson veszi át Ricciardo ülését a szezon hátralévő hat versenyén.

Szinte biztos véget vet Ricciardo 13 éves F1-es pályafutásának, amely 2011-ben kezdődött a HRT-nél. Sajnos az ausztrál a szezon nagy részében kikapott Yuki Tsunodától.

A miami sprintversenyen és a Kanadai Nagydíjon nyújtott pozitív teljesítményt leszámítva Ricciardo nem tudott folyamatosan jó eredményeket felmutatni.

Amint azt a Red Bull csapatfőnöke, Horner kiemelte, „a következetesség hiánya” miatt kellett lépéseket tenni – bár sokkal hamarabb is megtörténhetett volna, ha ő mondja ki a végső szót Markóval szemben.

Nehezen kezdte a szezont, aztán Miami egy két részből álló hétvége volt” – mondta Horner az F1 Nation podcastjában.

„A péntek és a szombat délelőtt fantasztikus volt neki, és úgy nézett ki, mint a régi Daniel, aki védekezett a Ferrarik ellen, és túlteljesített az autón. De aztán a szombat délután és a vasárnap katasztrofális volt. És még Barcelona környékén is Helmut ki akarta tenni az autóból, és már ott is nagy nyomás nehezedett rá” – árulta el Horner.

„De mire Montrealba értünk, a kedves öreg Jacques Villeneuve rendesen megnehezítette a dolgát azzal, hogy beleállt. És ez határozottan felpörgette, mert ahogy vezette az autót azon a hétvégén, a nyakánál fogva megragadta a helyzetet, és egy nagyon erős versenyhétvégét hozott össze” – emlékszik vissza a Red Bull csapatfőnöke.

591A0702

Hornernek sikerült időt nyernie Ricciardónak a Spanyol Nagydíj után, hogy megpróbáljon javítani és elkerülni az esetleges kirúgást.

Ricciardo célja az volt, hogy visszatérjen a Red Bullhoz, bár formája sosem volt elég jó Sergio Pérez pótlására.

Noha Perez formája is gyenge volt a szezon nagy részében, Ricciardo nem tudott elég erős teljesítményt nyújtani ahhoz, hogy a versenyzőcsere indokolt legyen.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/