/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner szerint, a McLaren lehetetlen helyzetbe került a ‘papaya-szabálya’ miatt

2024. szeptember 03. 11:48   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren csapaton belüli helyzete kiemelt téma volt az Olasz Nagydíjon, miután Oscar Piastri és Lando Norris a második, illetve harmadik helyen végeztek.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, hogy a McLarennek „lehetetlen” lesz egy versenyzőt előtérbe helyezni, amikor szabadon csatázhatnak egymással a pályán.

Lando Norris és Oscar Piastri a vasárnapi Olasz Nagydíj első körében kerék a kerék ellen csatáztak, mivel Piastri az első körben megtámadta a pole pozícióból induló csapattársát.

Norris jelenleg Max Verstappen legközelebbi kihívója a versenyzők világbajnokságában, és a monzai harmadik helyével 62 pontra csökkentette a hátrányát, mivel a holland csak a hatodik helyen ért célba.

6S5A7692

A McLaren a „papaya-szabályokra” hivatkozott a versenynap folyamán, mivel mindkét versenyzőt arra utasították, hogy fokozott óvatossággal járjanak el, amikor egymással csatáznak.

Piastri előzésével Charles Leclerc vettel át a második pozíciót- majd később a futamgyőzelmet is -, ami segítette a Red Bull konstruktőri bajnoki címért folytatott küzdelmét.

„Nem tudom, mik a papaya szabályok, de a második sikánnál majdnem kivették magukat a versenyből” – mondta Horner a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

„Az egyéni világbajnokság szempontjából ez ma segített nekünk” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöke.

A McLaren kijelentette, hogy a versenyzői bajnoki címet szem előtt tartva a jövőben Norrist favorizálják majd.

„Csapatként mindig nehéz helyzetben vagyunk” – tette hozzá Horner, amikor a McLaren csapatutasításairól kérdezték.

„De egy ponton elkerülhetetlen, hogy a legjobbat kell kihoznod magadból. És ezt lehetetlen megtenni, amikor ilyen helyzetben vagy.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/