/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner szerint a pontelőnyük könnyen semmivé válhat

2024. július 25. 09:49   |   Autoblog
címkék:  

Christian Horner állítja, hogy tisztában vele, hogy milyen gyorsan el lehet veszíteni egy világbajnoki vezetést.

Christian Horner kijelentette, hogy „semmit sem vehetnek biztosra” Max Verstappen legújabb világbajnoki címének megszerzéséért folytatott harcban.

A hollandnak jelenleg 76 pont az előnye Lando Norrisszal szemben, aki a 26 éves holland versenyző legközelebbi riválisává kezd válni a pályán, annak ellenére, hogy a pályán kívül rendkívül szoros a kapcsolatuk.

Miután a McLaren versenyzője átvette a második helyet a tabellán, Verstappen a Brit Nagydíjat követően 84 pontra növelte előnyét Norrisszal szemben.

Horner azonban tudja, milyen gyorsan változhat a helyzet. Miután a szezon első fordulóit uralta – hasonlóan a 2023-as évadhoz -, a Red Bull azóta szorosabb küzdelmet folytat a Ferrari, a McLaren és a Mercedes ellen.

Még 11 forduló van hátra, és a Red Bull csapatfőnöke „komolyan tisztában van” azzal, hogy milyen gyorsan eltüntethető a bajnoki előny.

„Egyszerűen csak a lehető leggyorsabb autót fejlesztjük, és ezt fogjuk folytatni” – mondta az 50 éves csapatfőnök a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

„A versenyzők bajnokságban nyilvánvalóan Max [Verstappen] jó előnnyel vezet – de ez nagyon gyorsan csökkenhet, szóval semmit sem lehet biztosra venni. A konstruktőri bajnokságban az 51 pont nagyon gyorsan eltűnhet, szóval komolyan tisztában vagyunk ezzel, és eltökélt szándékunk, hogy biztosítsuk, hogy nagyobb pontszerző hétvégéink legyenek” – jelentette ki Horner.

A McLaren vált a Red Bull egyeduralmának legfőbb kihívójává. A Magyar Nagydíjon a wokingi csapat az elmúlt évtizedben mindössze a második kettős győzelmét érte el.

A papaya alakulat felfelé ível, ami a jól bevetett fejlesztéseiknek köszönhető.

A csapat képes volt olyan autót fejleszteni, amely komoly kihívás elé állítja a Red Bull RB20-asát- a nagyobb működési ablak pedig komoly előnyt jelent Norrisék számára.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/