/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner szerint jövőre komoly harc lesz a világbajnoki címért

2024. augusztus 04. 11:12   |   Autoblog
címkék:  

Christian Horner arra számít, hogy a jelenlegi szabályoknak köszönhetően jövő év végéig rendkívül szoros lesz a küzdelem a négy élcsapat között.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke meg van győződve arról, hogy a következő 18 hónap a négy éllovas csapat között egy igazi kutyaviadal lesz, mielőtt a szabályok jelentős megváltozása felrázza majd a sportágat.

Annak ellenére, hogy Max Verstappen a 14 befejezett futam felét megnyerte, négy csapat hét versenyzője aratott már győzelmet az idei szezonban.

Ez megdöbbentő változás a tavalyi évhez képest, amikor mindössze három versenyző szerzett futamgyőzelmet. Ezek közül az egyik Carlos Sainz volt, aki az egyetlen nem Red Bull-versenyző volt, aki futamot tudott nyerni.

337014312_249905150795010_7398806244319818354_n

A Red Bull dominanciája véget ért, ami nyomást gyakorol Verstappenre, hogy a határait feszegesse, hogy megőrizze bajnoki vezetését.

Horner úgy látja, hogy az élcsapatok jelenlegi szoros küzdelme hatalmas pozitívum az F1 számára, bár figyelmeztet, hogy ez 2026-ra megváltozik.

2026-ban bevezetésre kerül az új szabályrendszer, amely várhatóan ismét felborítja a rangsort.

Tekintettel arra, hogy az F1 jelenleg mennyire kiszámíthatatlan, egyesek azt követelik, hogy a jelenlegi szabályok a következő szezon után is maradjanak érvényben; Horner azonban úgy véli, hogy az új szabályok nem véletlenül jönnek.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/