/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner szerint túl bonyolult lett az idei autójuk a riválisokéhoz képest

2024. szeptember 10. 06:00   |   Autoblog
címkék:  

Christian Horner úgy érzi, a Red Bullnak olyan megközelítést kellett volna alkalmaznia az RB20-as modellel kapcsolatban, amely jobban hasonlít ahhoz az irányhoz, amelyet F1-es riválisai követtek a télen.

Christian Horner úgy véli, hogy a Red Bull talán „túl bonyolult” lett az RB20-as modellel, míg F1-es riválisai a korábbi autóik „egyszerűbb” továbbfejlesztését választották.

A Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke szerint „néhány dolgot le kell egyszerűsíteniük” ahhoz, hogy visszanyerjék versenyképességüket.

Míg a McLaren, amely mindössze nyolc ponttal van lemaradva a Red Bull mögött a konstruktőri tabellán, továbbfejlesztette autóját a tavalyi évhez képest, addig a Horner vezette alakulat úgy döntött, hogy koncepcionális változtatásokkal forradalmasítja a tavalyi RB19-est, amely 22 nagydíjból 21-et megnyert.

6

Most ez a drasztikus eltérés a legközelebbi riválisoktól egyre költségesebbnek tűnik. Horner szavaival élve, az RB20 első és hátsó része között „törés” van, és az autó kiegyensúlyozása egyre nehezebbé válik.

Továbbá a szélcsatorna és a pályán mutatott teljesítmény közötti összefüggés hiánya a csapatot a fejlesztés fekete lyukaiba vezeti.

„Úgy gondolom, hogy az autó minden aspektusát meg kell vizsgálni” – magyarázta az 50 éves szakember a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

„Az autóval egyensúlyi probléma van, ami nem engedi a versenyzőknek, hogy magabiztosak legyenek a kanyarok bejáratánál. Amint megnyugtatod a hátsó részt, ezt úgy teszed, hogy az elsőt kompromittálod, így alulkormányzottságba kerülsz, és így kinyírod a gumikat” – folytatta.

„Szóval, azt hiszem, amit tényleg meg kell tennünk, hogy megnézzük a McLarent, szinte úgy néz ki, mintha a tavalyi autó evolúciója lenne, egy sokkal egyszerűbb autó, mint a miénk. Talán egy kicsit túl bonyolultra sikerült, és talán le kell egyszerűsítenünk néhány dolgot” – mondta Horner.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/