/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner szokatlan Newey-Cristiano Ronaldo összehasonlítást tett

2024. október 12. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

Adrian Neweyt Christian Horner meglehetősen szokatlan módon hasonlította Cristiano Ronaldóhoz.

Christian Horner a Red Bull utáni életet Adrian Newey nélkül ahhoz hasonlította, ahogyan a Manchester United folytatta Cristiano Ronaldo távozása után.

A Red Bull műszaki igazgatója, Newey 19 év után elhagyja pozícióját, és 2025. március 1-jétől az Aston Martinhoz csatlakozik, mint vezető műszaki partner. A Red Bull igyekszik hangsúlyozni, hogy erős műszaki csapatuk van, hogy minimalizálják Newey távozásának hatásait.

A távozás leírásakor Horner példaként hozta fel, hogy a Manchester United két további Premier League-címet nyert Sir Alex Ferguson irányítása alatt, miután Ronaldo 2009-ben a Real Madridhoz távozott, annak ellenére, hogy három bajnoki címet és a 2008-as Bajnokok Ligáját is megnyertek vele.

337014312_249905150795010_7398806244319818354_n

Horner először azonban egy másik ikonikus Old Trafford-i hetesre utalt a hasonlatában.

„Nagy örömmel fogunk visszatekinteni arra az időre, amit [Newey] nálunk töltött, de az élet megy tovább, és nagyszerű csapatunk van” – mondta Horner a Sky Sports F1-nek.

„Erősek és sokoldalúak vagyunk. A Manchester United sem hagyta abba a győzelmet, amikor Eric Cantona távozott – minden folyamatosan fejlődik, és úgy gondolom, hogy nálunk is megvan az erő és a mélység ahhoz, hogy folytassuk az örökséget.”

Amikor felhívták Horner figyelmét arra, hogy Cantona valójában 1997-ben visszavonult, és nem egy másik csapathoz igazolt, Horner így válaszolt: „Rendben, akkor Cristiano Ronaldo! Nem vagyok futballhasonlat-szakértő.”

„Adrian nagyon közel állt ahhoz, hogy 2014-ben távozzon, és onnantól kezdve arra kellett ügyelnünk, hogy ha úgy dönt, hogy elmegy, akkor képesek legyünk továbbvinni az örökségét.”

„Nyilvánvalóan azóta más projektekben is részt vett, mint például az [Aston Martin] Valkyrie és most az RB17 [hiperautó], szóval amikor úgy döntött, hogy csatlakozik az Astonhoz – hogy részesedéssel rendelkezzen, úgy értem, a teljes struktúra neki fog jelenteni.

„Úgy érzi, még mindig van motivációja, és mi csak sok sikert kívánhatunk neki.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/