/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Karbon roadster Hollandiából

2015. július 08. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

A holland minimál roadstereket gyártó Donkervoort előállt egy nyers karbon karosszériás modellel, amely a sorozat kétségtelenül legvonzóbb, leggonoszabb tagja lett. Férfi legyen a talpán, aki betöri, ugyanis 8,6 másodperc alatt gyorsul fel kétszázra.

A fényezetlen szénszálas karosszériás Donkervoort D8 GTO-t eredetileg egyedi darabnak szánták (egy svájci rajongónak készítették), azonban a különleges darab akkora érdeklődést keltett az ügyfelek körében, hogy immár egy kis sorozatot terveznek belőle.

A D8 GTO már felépítése miatt is különleges jármű, karbon/alumínium/acél hibrid csőváz adja az alapját, amelyre szénszálas paneleket erősítenek. A Bare Naked Carbon Edition esetében a karosszérialemezeket nem festik le, a szénszálas elemek csupán egy rétegnyi UV-védő lakkot kapnak, matt vagy fényes változatban. Az eljárás érdekessége, hogy a hagyományos fényezéshez képest 5 kilogrammos megtakarítást jelent. A nyers szénszálas „ruhától” az autó még sötétebbnek, fenyegetőbbnek néz ki.

A karbon túladagolás a kabinban is folytatódik, ilyen anyag került az ülésekre, az ajtópanelekre, az ablakkeretre, a műszerfalra, a küszöblécekre, de még a bukókeretre is jutott belőle.

A D8 GTO tiszta karbon kiadása az autó high-tech, ultrakönnyű és szupergyors természetét hangsúlyozza. 695 kilogrammos tömegéhez az Auditól származó 2,5 literes öthengeres turbómotorból előtörő 380 lóerő társul, így elképesztő menettulajdonságokra képes. Végsebessége egy ekkora autóhoz mérten hajmeresztő 270 km/óra, azonban a gyorsulása igazán letaglózó. Álló helyzetből 2,8 másodperc alatt gyorsít százra, újabb 5,8 másodperc elteltével pedig már kétszázzal száguld.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/