/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiderült, hogy visszatér-e a Forma-1-be a legendás német gyártó

2024. augusztus 14. 09:48   |   Autoblog
címkék:  

Két évvel ezelőtt a Porsche tárgyalásokat folytatott a Red Bull-lal arról, hogy partnerséget alakítsanak ki az új erőforrás-szabályzat 2026-os bevezetésére.

Thomas Laudenbach, a Porsche motorsportért felelős alelnöke kizárta, hogy a német gyártó visszatérne az F1-be, miután a vállalatnak a közelmúltban a Red Bull-lal volt egy komolyabb nézeteltérése.

Két évvel ezelőtt a Porsche tárgyalásokat folytatott a Red Bull-lal arról, hogy partnerséget alakítsanak ki az alakulatnál az új erőforrás-szabályzat 2026-os bevezetésére.

A partnerség értelmében a Porsche 50 százalékos tulajdonosa lett volna a csapatnak, és hajtásláncokat gyártott volna a Milton Keynes-i székhelyű alakulat számára.

Az üzlet végül meghiúsult, és a Red Bull mostantól a Forddal kötött műszaki partnerség keretében saját erőforrásokat gyárt az új szabályokhoz.

A Red Bull-lal folytatott tárgyalások lezárását követően a Porsche továbbra sem érdekelt abban, hogy 1991 óta először visszatérjen az F1-be, és ehelyett más motorsport-programjaira összpontosít.

“Ez lekerült az asztalról: jelenleg az F1 nem cél számunkra, és nem is fordítunk rá energiát” – magyarázta Laudenbach az Autosport beszámolója szerint.

“Csak arra koncentrálunk, amit most csinálunk, és ha megnézzük, sokféle tevékenységünk van: jól elfoglaltak vagyunk, és rendkívül elégedettek azzal, amit csinálunk” – jelentette ki az alelnök.

Borítókép: Porsche

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/