/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiderült miért rúgták ki Ricciardót, nyilvánosságra került egy „szerződési záradék”

2024. október 16. 10:08   |   Autoblog
címkék:  

Végre fény derült a váratlan távozás valódi okára.

Most már ismert, miért volt kénytelen a Red Bull elbocsátani Daniel Ricciardót a Racing Bulls csapatból.

13 évnyi Forma-1-es pályafutás után Ricciardót szeptemberben, a Szingapúri Nagydíj után menesztette legutóbbi csapata, a Racing Bulls.

Az ausztrál pilótát Liam Lawson váltotta, aki a múlt szezonban helyettesítette Ricciardót, amikor a holland nagydíjon eltörte a csuklóját.

És most végre kiderült, miért döntött úgy a Red Bull, hogy Ricciardót lecseréli a 22 éves Lawsonra.

Az F1-hez közel álló források, akik a thejudge13 weboldalnak nyilatkoztak, elmondták, hogy a Red Bullnak szeptemberig garantálnia kellett Lawson számára egy helyet a 2025-ös idényben, hogy ne szerződjön egy rivális csapathoz.

Ez azért történt, mert Lawson szerződésében állítólag volt egy titkos záradék, amely szigorú határidőt szabott meg a Red Bull számára, hogy elkötelezze magát Lawson csapattagként való megtartása mellett.

A Sauber, amely a következő szezonban Audi néven fog szerepelni, állítólag szorosan figyelemmel kísérte a helyzetet, és reménykedett abban, hogy Lawson hozzájuk kerülhet, így a Red Bull lépéskényszerbe került.

Ezen kívül a Red Bull a Sergio Perez elmúlt két szezonban nyújtott teljesítményével kapcsolatos aggodalmai és Max Verstappen csapatban való jövője körüli bizonytalanságok miatt mindenképpen biztosítani akarták maguknak azt a versenyzőt, akit jövőbeli első számú pilótájuknak tekintenek.

A jelentés egyúttal véget vet azoknak a pletykáknak is, miszerint Ricciardót nem tájékoztatták a Racing Bulls-nál a jövőjéről a helyettesítéséről szóló döntés előtt.

Források szerint a Red Bull már az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéjén értesítette Ricciardót a döntéséről, hetekkel azelőtt, hogy az utolsó futamára sor került Szingapúrban.

457208596_494588123364645_8659579788036249383_n

Bár a 35 éves versenyző tisztában volt azzal, hogy le fogják váltani, a pontos időzítés bizonytalan maradt.

Miután távozásának hírét megerősítették, Ricciardo az Instagramon ezt írta: “Egész életemben szerettem ezt a sportot. Vad, csodálatos, és nagy utazás volt.”

“Köszönet a csapatoknak és az egyéneknek, akik részt vettek benne. Köszönet a rajongóknak, akik néha még nálam is jobban szeretik a sportot haha. Mindig lesznek csúcsok és mélypontok, de élveztem, és az igazat megvallva semmit sem változtatnék rajta. A következő kalandig.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/