/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kívülről egy régi Suzuki Swift, belülről meg egy vadállat

2019. április 27. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 1987-es Suzuki Swift kezdett új életet egy 5.7 literes V8-as Chevrolet motornak köszönhetően. Az apróság automataváltót és hátsókerék-meghajtást kapott, s most új gazdáját várja, hogy teljesen új életet kezdhessen. Ehhez alig egymillió forintra van szükség.

Eredetileg egy Pontiac Firefly (ami egyenlő a Suzuki Cultus, Swift és Chevrolet Sprint néven árult modellekkel) gördült le a futószalagról még 1987-ben. Az olcsó kisautóban egy mindössze egyliteres háromhengeres benzinmotor kerepelt, amely elég volt ahhoz, hogy a 600 kilós testet vidáman és könnyedén hozza mozgásba, ráadásul létezett belőle turbós és GTI kiadás is.

Persze ezek aligha mérhetők ahhoz, amit az alábbi példány tulajdonosa követett el kedvencével. A kis háromajtós 1.0 literes motorja helyére ugyanis egy 350 köbinches, azaz 5.7 literes V8-as Chevrolet szív került, melyet egy TH350 automataváltó segít ki. A jócskán nagyobb nyomaték és teljesítmény a hátsó kerekekhez jut egy 23 centivel rövidített, 1988-as Pontiac Firebird kardántengelyen keresztül.

Az autót még kilenc évvel ezelőtt egy tanár vásárolta meg működésképtelen állapotban, majd, mivel nem volt vesztenivalója, elkezdte teljesen átszabni azt. A már említett átalakítások mellett egy bukókeret is beépítésre került, az akkumulátor hátra költözött – hisz elég nehéz a motorblokk önmagában is – míg a sportülések fix pozíciót kaptak, hogy véletlenül se mozduljanak el, bármilyen erőhatás érje őket.

Ezzel együtt kiköltözött a rádió, a szellőzőrostélyok egy része, a napellenzők, a tetőlámpa valamint a tolatólámpa is. Órája 264 ezer kilométernél (164 ezer mérföld) jár, s habár nem tudjuk, mennyit futott, mióta új szíve van, a Bringatrailer oldalán szereplő árverésen az eddigi legnagyobb tét 3500 dollár, azaz alig egymillió forint.

Persze az új tulajnak szembe kell néznie néhány nehezítő tényezővel: a befecskendező rendszer még finomhangolásra szorul, jó néhány helyen felütötte fejét a rozsda, akad néhány fényezési hiba és itt-ott kopások, de egy sleeper alapnak azért nem gyenge, amit eddig láthatunk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/