/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hyundai i10 i-blue: 65 g/km

2008. március 11. 16:31   |   Autoblog
címkék:  

A CNG gázzal üzemelő i10 blue szén-dioxid kibocsátása bámulatos 65 g/km.


A Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatta be a Hyundai az i-blue modelleket, amely a márkánál a környezetbarát járművek sorozatát jelenti. A paletta folyamatosan bővülni fog (hamarosan érkezik az 120 modell), az i10-ből és az i30-ból máris van i-blue környezetkímélő változat. A legérdekesebb a CNG gázzal üzemelő i10 i-blue, melynek szén-dioxid kibocsátása bámulatos 65 g/km. Ezt nemcsak az új fejlesztésű hajtóművel érték el, hanem a kocsi légellenállásának javításával is.  


Az i-blue modellek aerodinamikailag optimalizált karosszériával rendelkeznek (pl. burkolt has), hajtásláncuk pedig a lehető leghatékonyabb. A hajtáslánc súrlódását alacsony súrlódású olaj használatával és a hűtési rendszer optimalizálásával csökkenték, módosították a motorvezérlést, fokozat-visszajelzőt építettek be, valamint Bosch Start & Stop rendszert alkalmaztak. A fogyasztásnak és az aerodinamikának kedvez a 15-20 mm-rel leültetett futómű is, de az alacsony gördülési ellenállású, nagyobb nyomással futó Michelin abroncsok is pozitív hatásúak. Ezen kívül a váltóművet ötről hatfokozatúra cserélték, s az utolsó három fokozatot hosszabbra vették.


Az i30 blue-nak 90 lóerős 1,6-os CRDi dízelmotorja van, mellyel károsanyag-kibocsátása csupán 125 g/km. Az i-blue csomaggal ez 15,2 százalékkal még tovább csökken, s a CO2 emisszió 106 g/km-re mérséklődik. Ugyanez a fogyasztásra is érvényes. A 2007-ben bemutatott i10 nagyon gazdaságos, 70 lóerős 1,1 literes CRDi motorral felszerelt ötajtós változatának emissziós szintje eredendően nagyon csekély: 114 g/km CO2. Ám az i-blue csomaggal ez az érték egészen 95 g/km-re csökkenthető. A rekorder az i10 blue CNG földgázzal üzemelő változata, melyben egy új fejlesztésű, 0,8 literes háromhengeres, 98 lóerős turbómotor dolgozik. Az i10 blue CNG kategóriájának legjobb emissziós eredményét produkálja 65 g/km-es szén-dioxid kibocsátással.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/