/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Komoly változások a vezetőségben és egy meglepő érkező az Audinál

2024. július 23. 15:26   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi 2026-ban saját gyári csapattal száll be az F1-be, éppen emiatt néhány kulcsfontosságú változtatást hajtott végre a vezetőségben.

Az Audi bejelentette Mattia Binotto szerződtetését az F1-es projekt átrendeződésével egy úgynevezett operatív és műszaki vezetői posztra.

Binotto a 2022-es szezon végén távozott a Ferrari csapatfőnöki pozíciójából, és azóta nem nagyon mutatkozott, de augusztus 1-jétől a Sauber Motorsportnál COO-ként és CTO-ként kezdi meg munkáját.

Az Audi 2026-os debütálásának részeként Oliver Hoffmann vezető képviselő és Andreas Seidl, a Sauber Motorsport vezérigazgatója is távozik posztjáról.

Seidl korábban a McLaren csapatfőnökeként dolgozott, mielőtt 2022 végén távozott volna, hogy az Audi projektjét irányítsa.

Az Audi befejezte a Sauber Motorsport összes részvényének átvételét, és ennek megfelelően úgy döntött, hogy Binotto érkezésével, valamint Hoffmann és Seidl távozásával felfrissíti a vezetőségét.

Binotto „a versenycsapat operatív irányításáért és sportszakmai sikeréért” felel majd, és a Sauber Motorsport AG igazgatótanácsának tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

A csapat jelenleg egy versenyzőt szerződtetett a projektjéhez, Nico Hülkenberg már 2025-ben csatlakozik a Stake/Sauberhez az új technikai szabályok 2026-os bevezetése előtt.

A második versenyző kiléte még nem került megerősítésre – bár úgy tudni, hogy az Audi nagy összegű ajánlatot tett Carlos Sainznak, aki továbbra sem döntötte még el, hogy melyik istállónál folytatja pályafutását.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/