/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Közép-Európa Rali 2. szakasz – Szalay jól ment

2008. április 22. 18:31   |   Autoblog
címkék:  

A hétfő legjobb magyar versenyzője lett Szalay Balázs. A regionális MOL Dakar Team motorosa Gyenes Emanuel remekelt.

KÖZÉP-EURÓPA-RALI, 2. NAP

Nagybánya-Nagybánya – Össztáv: 292 km, speciális: 152 km

Már tegnap is említette a legrutinosabb magyar Dakar versenyző, hogy álmai autója dolgozott alatta a Dabas környéki 63 kilométeres szelektíven, de akkor egy fránya kormánymű probléma megakadályozta az Opel Antara RR-es egységet az igazán jó eredmény elérésében. Ami késik, nem múlik: a második napi kétszer 76 km-esre tervezett, de egy kamion borulása miatt 30 km-rel lerövidített szakaszok után Szalay Balázs – a nap legjobb magyarjaként – a 12. helyet szerezte meg. Az első szakaszon a 14., a másodikon a 13. helyen végzett az Opel, közvetlenül a gyári egységek mögött!

“Hihetetlenül jól ment az autó! Nagyon örülök, hogy csak a legjobbak vannak előttem – mondta Szalay Balázs. – Pedig vesztettünk pár percet az első szelektív végén, mivel nem készültünk fel arra, hogy folyónyi vízátfolyásokkal kell megküzdenünk az olvadások miatt. Elfogyott az ablakmosó folyadék! Banális, de ez történt, ráadásul be is párásodott az üveg. A második gyors egy kicsit rövidebb lett, ami azért nagy kár, mert nagyon gyorsak voltunk. Úgy érzem, hogy az Opel Antara RR olyan versenyautó, amire mindig is vágytam!” 

Ami a rendezést illeti, a Szalay Dakar Team vezetője, aki a verseny főrendezője is, egyben megjegyezte “nagyon sajnálom, hogy Marc Coma kiesett, mert hihetetlen kvalitású motoros adta fel a viadalt. Remélem, hogy nincs komolyabb baja, a két bukás ellenére sem. Ács Laciék is elestek, de versenyzőtársam jobban van és tudja folytatni a Közép-Európa-ralit. Most, hogy holnap este visszatérünk Magyarországra, minden magyar egységre szükségünk van. A rendezéssel eddig minden rendben van, hiszem, hogy ez így is marad.”     

A nap folyamán a leggyorsabb autós egységnek a Mitsubishi kilencszeres Dakar-győztes menője, Stephan Peterhansel bizonyult, aki 22 másodperccel előzi meg a Matadort, azaz a VW-s Carlos Sainzot. A motorosoknál a francia Casteu vette át a vezetést, de meg kell említeni, hogy a román színekben versenyző – a regionális MOL Dakar Team tagja – Gyenes Emanuel az összetett 9. helyre (szakasz 6. is volt!) ugrott előre vakmerő motorozással. Viladoms csak a 13. Despres csupán a 14. helyen áll. Gyenes tehát fantasztikus eredményt ért el hétfőn.

A kamionosoknál a Szalay Dakar Team versenykamionja, a Darázsi, Bahor, Kis trió is célba ért. Az egység nagyon élvezte a román pályákat, a kicsit saras, vízes “borítást”. Az ő eredményükről egyelőre még nincsenek pontos információink, de később beszámolunk Darázsi Zsolték eredményéről.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/