/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Különkiadással ünnepli 60. születésnapját a MINI

2019. január 17. 11:50   |   Autoblog
címkék:  

A MINI egy exkluzív kiadással ünnepli fennállása hatvanadik évfordulóját. A kisautó-szegmens megalapítójának történelmi vonatkozásait és agilis karakterét egyedülálló karosszériajegyek és utastéri opciók nyomatékosítják. A 2019 márciusától elérhető dizájnkiadás három- és ötajtós változatban, négyféle erőforrással rendelhető.

A tervezők számára az már a klasszikus Mini 1959-es bemutatkozása előtt is egyértelmű volt, hogy a kategóriateremtő kisautó stílusjegyeivel nem csupán az utastér helykínálatát, de a modell agilis vezethetőségét is ki kell hangsúlyozni. A sportautókat tervező John Cooper a kezdetektől hitt az újdonság versenypályás kvalitásaiban, a klasszikus Mini megalkotójaként legendává vált Alec Issigonis oldalán így megépítette a négyüléses kisautó jelentősen erősebb motorral szerelt változatát. John Cooper ezzel lefektette a modell azon kivételes pálya- és ralisikereinek alapját, amely az 1960-as évek Monte Carlo Ralijain aratott hármas győzelemmel érkezett fel a csúcsra.

A brit versenyautók klasszikus színét idéző MINI 60 Years Edition fejet hajt a márka sportos karrierje előtt, amely idejekorán kezdetét vette és mind a mai napig tart. A British Racing Green árnyalatú karosszériafényezés egyértelműen utal a kisautó származására és karakterére, miközben a Midnight Black, a Moonwalk Grey és a Melting Silver metál, illetve a MINI Yours Lapisluxury Blue akril szín is elérhető alternatíva. A választott árnyalat Pepper White vagy Black színű tetővel és külső visszapillantó-házakkal párosul, amelyet típus-specifikus motorháztető-csíkok és kéttónusú, 17” méretű, exkluzív 60 Years küllődizájnú könnyűfém keréktárcsák egészítenek ki.

A dizájnkiadás egyedi „60 Years” emblémája nem csupán a baloldali motorháztető-csíkon és az oldalsó irányjelző-paneleken, de az első küszöbléceken, az utastér típus-specifikus dekorbetétjein, az első fejtámlákon és a kormányon is visszaköszön. A vezetőoldali ajtó kinyitásakor a LED-technológiás logó-kivetítés a „60 Years” emblémát vetíti az úttestre, a bőrözött sportkormány és az exkluzív, Dark Maroon árnyalatú MINI Yours Leather Lounge 60 Years bőrözés pedig a dizájnkiadás alapfelszereltségének része.

A 60 Years Chili felszereltségi csomag részeként a dizájnkiadás LED-technológiás első fényszórókat, LED-es ködlámpákat, fehér irányjelzőket, a brit zászló motívumai szerint világító, LED-es hátsó lámpákat, utastéri világításcsomagot, MINI Driving Modes vezetési üzemmódokat és hangulatvilágítással kiegészített MINI Excitement Package utastéri csomagot is kap. A különleges autóban mindezeken felül fedélzeti számítógép, automata légkondicionáló, esőszenzor és tárolócsomag is található.

A MINI 60 Years Edition motorpalettáján két benzines és két dízelüzemű erőforrás sorakozik, 136-192 lóerő közötti teljesítménnyel. Az évfordulós dizájnkiadás listája a háromajtós MINI Cooper 60 Years Edition, MINI Cooper S 60 Years Edition, MINI Cooper D 60 Years Edition és MINI Cooper SD 60 Years Edition, illetve az ötajtós MINI Cooper 60 Years Edition, MINI Cooper S 60 Years Edition és MINI Cooper D 60 Years Edition modellekből áll.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/