/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc az F1-en kívüli versenyzési lehetőségeken gondolkozik

2024. szeptember 11. 06:10   |   Autoblog
címkék:  

Charles Leclerc 2018 óta kirobbanthatatlan tagja az F1 mezőnyének, de a monacói versenyző nyitott arra, hogy a sorozaton kívüli lehetőségeket is megvizsgálja.

Charles Leclerc megerősítette, hogy részt kíván venni a Le Mans-i 24 órás versenyen, mielőtt befejezi versenyzői karrierjét.

A monegasque-i versenyző nem zárkózik el attól sem, hogy valamikor részt vegyen az Indianapolis 500-on.

A kibővített F1-es naptár miatt a versenyzőknek kevés esélyük van arra, hogy a királykategórián kívüli versenyzési lehetőségekkel próbálkozzanak, ahogyan az az elmúlt évtizedekben történt.

A Ferrari, az egyik legsikeresebb gyártó Le Mans-ban, az elmúlt két versenyen a Hypercar kategóriában diadalmaskodni tudtak.

Számos F1-es versenyző, köztük a regnáló világbajnok Max Verstappen is hangot adott annak a vágyának, hogy Le Mans-ban versenyezzen – Leclerc pedig most csatlakozott a holland kollégájához.

„Nagyon érdekel, hogy egy nap elinduljak Le Mans-ban” – mondta Leclerc a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

„Indianapolis nem olyasmi, amit különösebben szemügyre vettem. De talán egy nap majd igen. Viszont Le Mans mindenképpen egyike azoknak a versenyeknek, amelyeken szeretnék egyszer elindulni. Nem tudom, mikor, de remélhetőleg hamarosan” – mondta a monacói.

457146463_1037878707930966_3207480327520769278_n

Leclerc két versenyt nyert meg eddig az idei szezonban: hazai pályán Monacóban, majd Olaszországban, a Ferrari otthoni versenyén aratott győzelmet.

A Ferrari a múlt hétvégén egy jelentős fejlesztési csomaggal érkezett Monzába, hogy növelje esélyeit, és most már a konstruktőri világbajnokságra is szemet vethet, mivel az élen álló Red Bullhoz képest mindössze 40 pont a hátránya.

Bár a monte-carlói és a monzai különbözik a többi versenypályától, Leclerc ragaszkodott ahhoz, hogy egyik győzelmet sem tudja különlegesebbnek tartani a másiknál.

„[Ezek] két nagyon különböző pálya, de jó érzés ezen a két pályán nyerni” – mondta.

„Ez biztosan többet jelent – Monacóban monacóiként, itt pedig a Ferrari versenyzőjeként. Mindkettő nagyon-nagyon különleges érzés, és nem szeretnék választani a kettő közül, hiszen mindkettő nagyon-nagyon különleges számomra” – jelentette ki Leclerc.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/