/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc bizonytalan, hogy a Ferrari mikor oldja meg a régóta fennálló problémáját

2024. június 27. 10:12   |   Autoblog
címkék:  

A probléma a szezon nagy részében hátráltatta a Ferrarit, és nem látszik javulás a láthatáron.

Charles Leclerc úgy véli, a Ferrari nagy sebességű kanyarokban mutatott teljesítménye az idei Forma-1-es autójuk egyik fő gyenge pontja, miközben sürgette a csapatát, hogy találjanak rá megoldást.

A Ferrari stabilan a negyedik leggyorsabb autó volt csak Barcelonában a Spanyol Nagydíjon Max Verstappen Red Bullja, Lando Norris McLarenje, valamint Lewis Hamilton és George Russell Mercedese mögött.

Leclerc és Carlos Sainz az ötödik és hatodik helyen indult és ért is célba, mivel a Scuderia nem tudta tartani a lépést a többi élmenővel a pályán található közepes és nagy sebességű kanyarokban.

Ez folyamatos gondot jelent a Ferrari számára, a problémákat először még az áprilisi Kínai Nagydíjon észlelték, és Leclerc úgy érzi, hogy ez nem fog egyhamar megoldódni.

“Küszködtünk a nagysebességű kanyarokban, de meglátjuk, hol tartunk [Ausztriában]” – mondta Leclerc a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

“Kicsit jobban küzdöttünk a nagy sebességen, mint amire számítottam volna, és ez egy olyan probléma, amit a lehető leggyorsabban meg kell oldanunk. De a Forma-1-ben nem lehet ilyen gyorsan megoldani ezeket a problémákat. A szezon első nehéz versenye Sanghaj volt, ahol láttunk néhány dolgot, és itt megint látjuk, és erre kell koncentrálnunk” – mondta a monacói.

“De mielőtt ezeket a fejlesztéseket egy adott problémára kipróbálnánk, szükségünk van egy kis időre, és sajnos egy versenyen, még ha a szezon 24 futamból áll is, akkor is a lehető leggyorsabban kell válaszolnunk. Nagyon értékes pontokat veszítünk így a versenytársainkkal szemben” – jegyezte meg Leclerc.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/