/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc biztos benne, hogy a “korábbi” Red Bull még visszatér

2024. június 07. 10:33   |   Autoblog
címkék:  

A kanadai hétvége ismét problémát jelenthet a Red Bullnak, de utána…

Charles Leclerc teljes mértékben arra számít, hogy Max Verstappen és a Red Bull újra megtalálja a formáját, amint a száguldó cirkusz visszatér az állítása szerint „normálisabb pályákra”.

Az idei címvédők az utóbbi időben meglepő visszaesést szenvedtek el, a McLaren versenyzője, Lando Norris Miamiban nyerte meg élete első nagydíját, a Ferrari pilótája, Leclerc pedig legutóbb a hazai pályáján, Monacóban dominált.

A kettő között, bár Verstappen a pole pozícióból behúzta az Emilia Romagna Nagydíjat Imolában, még így is kellemetlen hétvége volt számára, mivel Norris egy másodpercen belülre került tőle a futam leintésekor.

Monacóban brutálisan fény derült az RB20-as egyik fő gyengeségére, méghozzá, hogy nehezen tudják meglovagolni a magas rázóköveket, ami kulcsfontosságú lesz a hétvégi Kanadai Nagydíjon is, így a Circuit Gilles Villeneuve pályán ismét problémákba ütközhetnek.

Ezen túlmenően azonban Leclerc úgy érzi, hogy amint az F1 visszatér Európába, a pályák sora valószínűleg a Red Bull erősségeinek kedvez majd.

„Három egymást követő versenyünk lesz, köztük ez (Kanada), ahol fontosak a rázókövek és a bukkanók” – mondta Leclerc, aki 31 ponttal van lemaradva Verstappen mögött.

“A bukkanók itt nem olyan nagyok [a pályát a télen újraaszfaltozták], de a rázóközvek magasak. Szerintem ezen a versenyen is hasonló tendenciát fogunk látni, de Barcelonától kezdve a Red Bull egy szinttel feljebb fog lépni, de remélem, hogy nem ez lesz a helyzet” – bizakodott a monacói.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/