/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc elérzékenyült a „különleges” monzai győzelem után

2024. szeptember 01. 17:39   |   Autoblog
címkék:  

Charles Leclerc teljesen meglepte a McLarent, és F1-es pályafutása során másodszor nyerte meg az Olasz Nagydíjat.

Charles Leclerc elérzékenyült az Olasz Nagydíjon aratott „hihetetlen” győzelmét követően, ami a Ferrari szurkolóiból hangos üvöltést váltott ki.

A tifosiak elárasztották a rajt-cél egyenest, miután Leclerc legyőzte a McLarent Monzában, miután a Ferrari egy merész egykiállásos stratégiát alkalmazott, ami meglepte a verseny favoritjait.

Leclerc a negyedik helyről rajtolt, de az első kör végén már a második volt, miután megelőzte George Russellt és Lando Norrist. Utóbbi azonban a futam későbbi szakaszában sikeres alávágást hajtott végre a monacóin.

A verseny korai jelei a kétkiállásos stratégiára utaltak, amit a McLaren, a Mercedes és a Red Bull mind alkalmazott is, a Ferrari azonban másképp döntött.

457146463_1037878707930966_3207480327520769278_n

Leclerc most egy szezonban megnyerte a hazai versenyét (a Monacói Nagydíjat) és a Ferrari hazai nagydíját is, amire minden évben vágyik.

„Hihetetlen érzés. Igazából azt hittem, hogy csak az első alkalom lesz ilyen érzés, és a második alkalom, ha lesz olyan, akkor az nem lesz olyan különleges érzés” – mondta Leclerc.

„De Istenem, az érzelmek az utolsó néhány körben pontosan ugyanolyanok voltak, mint 2019-ben. Csak a pálya helyett a lelátót nézni, ami trükkös, de [ez] hihetetlen. Úgy értem, Monaco és Monza az a két verseny, amit minden évben meg akarok nyerni” – jelentette ki boldogan.

„Nyilvánvalóan minél hamarabb minél több futamot akarok nyerni a világbajnokságban, de ez a két legfontosabb verseny a szezonban, és idén sikerült megnyernem őket. Szóval ez nagyon különleges” – értékelt a monacói futamgyőztes.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/