/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc előrelépést remél a Monzában érkező fejlesztési csomagtól

2024. augusztus 27. 09:44   |   Autoblog
címkék:  

Charles Leclerc a hatodik rajtkockából felállva szerezte meg a harmadik helyet a Holland Nagydíjon.

Charles Leclerc megerősítette, hogy a Ferrari a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon fejlesztésekkel érkezik.

A monacói versenyző a múlt hétvégén Zandvoortban szerzett dobogós helyezést, ami saját magát és a Ferrarit is meglepte, hiszen az olasz csapat a „kármentést” tűzte ki célul.

Leclerc a hatodik helyre kvalifikálta magát a Holland Nagydíjra, ahol „papíron” a maranellói bázisú alakulat remélte, hogy célba ér.

Ehelyett Leclerc biztosította a harmadik helyet az ötödik Carlos Sainz előtt, aki a 10. helyről tört előre.

456480778_905092274784683_5770625133280527934_n

Mivel ez a hétvége a Ferrari hazai versenye, Leclerc megjegyezte, hogy Monza előtt milyen fontos a dobogós helyezés.

„Ez szuper fontos” – mondta Leclerc a médiának, többek között a RacingNews365-nek. „Azt hiszem, volt három vagy négy versenyünk, ahol elég sokat kísérleteztünk, hogy megpróbáljuk megérteni, mik az alapvető problémák az autónkkal a fejlődés szempontjából, középtávon.”

„Hamarosan érkezik egy fejlesztés. Most már tényleg mondhatom, mert Fred kimondta, hogy érkezik Monzában. És ez, remélem, segíteni fog nekünk, és segít majd csökkenteni a lemaradásunkat” – folytatta.

„De a fejlesztésekig mindig azt mondtam, hogy számunkra a prioritás csak a kárenyhítés. És ma a hatodik helyet céloztuk meg. Reálisan nézve, azt hiszem, papíron ezért küzdöttünk” – mondta a monacói.

„Három, négy kör után azonban már megvolt a tempó. És meg tudtuk csinálni a harmadik helyet, ami megint egy jó meglepetés. Szóval jó pontok. Most azonban már csak abban reménykedem, hogy a fejlesztések segítenek nekünk abban, hogy egy lépést tegyünk előre” – bizakodott a Ferrari versenyzője.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/