/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc ezt a gyengeségét javítaná ki az idei Ferrarinak

2024. június 15. 10:06   |   Autoblog
címkék:  

A monacói nagyon szeretné, ha a Ferrari tovább dolgozna ezen, és kijavítaná az SF-24 egyik legfőbb gyenge pontját.

Charles Leclerc elárulta, milyen fő gyengeséget szeretne orvosolni a Ferrarin, mivel a szezon nagy részében ez a probléma hátráltatta.

A monacói jelenleg a második helyen áll a versenyzők bajnokságában, miután biztatóan kezdte a szezont, öt dobogós helyezéssel, köztük egy monacói futamgyőzelemmel, de Kanadában komoly visszaesést szenvedett el egy nullázással.

A Ferrari a konstruktőri világbajnoki címéért folytatott küzdelemben is versenyben van, a csapat mindössze 49 ponttal van lemaradva a második helyen álló Red Bull mögött, miután az idei szezonban eddig két futamgyőzelmet szereztek.

Leclerc azonban úgy érzi, hogy az SF-24-es nem úgy teljesít, ahogy kellene a hosszú, lassú kanyarokban, mint például a kínai egyes szektorban vagy a bahreini 9-es és 10-es kanyarokban.

“Még mindig úgy gondolom, hogy az egyik gyenge pontunk a hosszú, lassú kanyarok, Kínában elég sokat küzdöttünk emiatt” – mondta Leclerc a médiának, köztük a RacingNews365-nek.

“Ez még mindig egy olyan terület, amin dolgoznunk kell az autóval – szóval azt mondom, hogy ez a fő probléma, amivel foglalkoznunk kell, de nem csak erről van szó” – folytatta.

“Rengeteg apró részlet van, amit össze kell raknunk, de ha egyetlen [javítandó területet] kellene kiemelnem, az az alacsony sebességű, hosszú kanyarokban van” – mondta a monacói.

Annak ellenére, hogy úgy véli, az autó küszködik az ilyen típusú kanyarokban, Leclerc úgy érzi, a csapat határozottan benne van a “vadászatban“, és majdnem felére csökkentheti lemaradását, ha a többi beállításban is megtalálják azt a bizonyos “sweet spot-ot”.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/