/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc “nem számított” Piastri futamgyőzelmet érő manőverére

2024. szeptember 16. 11:17   |   Autoblog
címkék:  

Charles Leclerc csak hajszál híján maradt le az idei újabb sikeréről, azonban Oscar Piastri egy bátor manővernek köszönhetően elhappolta a futamgyőzelmet a Ferrari versenyzője elől Bakuban.

Charles Leclerc elismerte, hogy „rosszul ítélte meg” Oscar Piastri bátor manőverét, ami később a monacói futamgyőzelmébe került az ausztrállal vívott csatájában.

A verseny egyetlen boxkiállási időszakát követően Piastri az egyes kanyarba menet egy bátor manőverrel bevetődött és kifékezte a monacói ellenfelét.

A mozdulat pedig döntőnek bizonyult, mivel Piastri végül megnyerte a futamot Leclerc előtt, aki többszöri próbálkozás ellenére sem tudott visszakerülni a McLaren versenyzője elé.

Amikor arról kérdezték, mi volt a két autó közötti legfontosabb különbség, Leclerc a médiának, köztük a RacingNews365-nek is nyilatkozott: „Két különböző beállítással versenyeztünk.”

„Nyilvánvaló, hogy nekik, azt hiszem, alacsonyabb leszorítóerős csomagjuk volt. Nekünk egy kicsit több leszorítóerőnk volt, aminek köszönhetően elég gyorsak voltunk az óvárosi részen. Azonban az összes egyenesben szárnyaltak. És valószínűleg ott vesztettem el a versenyt” – ismerte el a monacói.

Leclerc elárulta, hogy stratégiai szempontból nem védekezett Piastrival szemben, mert úgy gondolta, hogy a DRS-nek és szélárnyéknak köszönhetően a verseny későbbi szakaszában, majd visszaelőzi az ausztrált.

„Ezt rosszul ítéltem meg. És amikor Oscar megelőzött az 1-es kanyarban, nem aggódtam túlságosan” – mondta

„Csak a DRS-en belül akartam maradni, életben tartani a gumikat, és később megpróbálni az előzést. Ez a lehetőség azonban már nem igazán adódott, csak azért, mert túl lassúak voltunk az egyenesekben. Igen, ez egy apró hibás döntés volt, aminek nagy következménye lett. Szóval néha fáj, és ez ma is így volt. De ez már csak ilyen” – értékelt csalódottan a Ferrari versenyzője.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/