/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc örül az első rajtkockának, de a verseny az igazán fontos

2024. július 28. 11:14   |   Autoblog
címkék:  

Charles Leclerc pályafutása 25. pole pozícióját szerezte meg az esős belga időmérőn.

Charles Leclerc meglepettségének adott hangot, miután megszerezte a pole pozíciót a vasárnapi Belga Nagydíjra.

A monacói úgy gondolta, hogy az ötödik helyért folytatott harcra számíthat csak.

Az első Q3-as próbálkozásokat követően az esős Spában Leclerc a hetedik helyen állt. Közel 1,5 másodperces hátránnyal a pole pozíciót megszerző Max Verstappenhez képest. Egy friss szett gumit felhasználva azonban a Ferrari versenyzője végül a második helyet szerezte meg.

A világbajnok 10 rajthelyes büntetésének köszönhetően Leclerc örökli meg a pole-t. Pályafutása 25. pole-ja és a májusi monacói óta a legjobb időmérős eredménye. Leclerc úgy érezte, az eső nélkül a Ferrari Lewis Hamilton és George Russell Mercedesével van harcban.

„Egyértelműen nem számítottam erre a hétvégén. Nyilvánvalóan a trükkös körülmények között is a várakozáson felül teljesítettünk. Ez egy jó nap a csapat számára” – mondta Leclerc, aki mellett Sergio Perez áll az első sorban, Hamilton a harmadik helyen.

„Enélkül az eső nélkül valószínűleg az ötödik volt az a pozíció, amiért harcoltunk, különösen a Mercedesszel, de nyilván az időjárás egy kicsit segített nekünk. De nem fogok panaszkodni, nagyon elégedett vagyok a Q3-as körömmel, és jó, hogy újra az első sorban állok, de ezt holnap kell véglegesítenünk”tekintett előre a monacói versenyző.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/