/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leclerc vezetésével kettős Ferrari-győzelem született Austinban

2024. október 20. 23:03   |   Autoblog
címkék:  

Charles Leclerc magabiztos győzelmet aratott a 2024-es Forma-1-es Amerikai Nagydíjon.

Leclerc kényelmes győzelmet aratott az Amerikai Nagydíjon, miközben kettős Ferrari-siker született Austinban.

Leclerc a negyedik helyről az elsőre tört az első kanyarban, kihasználva, hogy Max Verstappen és Lando Norris a vezetésért harcolt.

A két bajnoki rivális nagyon kisodródott, lehetőséget adva Leclerc-nek, hogy belülről előzze meg őket. A Ferrari sztárja innentől kezdve nem nézett vissza, és könnyedén nyert. Carlos Sainz sikeres alávágása Verstappen ellen az első bokszkiállásoknál a spanyol versenyzőt a második helyre hozta, így a Ferrari kettős győzelmet aratott.

Norris harmadikként ért célba, miután felzárkózott a negyedik helyről – ahová a Verstappennel való nyitókörös küzdelem után került –, de öt másodperces időbüntetést kapott.

Norris azért kapott büntetést, mert a pályán kívül előzte meg Verstappent a verseny végén, így a Red Bull versenyzője került fel a dobogóra.

Oscar Piastri az ötödik helyen végzett, míg Lewis Hamilton versenye balszerencsésen ért véget a harmadik körben.

0E5A2203

Norris és Verstappen összecsapása

Ez zene volt Norris fülének, amikor a 43. körben utolérte Verstappent. Norrisnak több köre is volt, hogy felmérje Verstappent, miközben Leclerc és Sainz kényelmesen vezettek az első és a második helyen.

Norris gumielőnye jól látható volt, mivel a bajnoki éllovas Verstappen több kanyar csúcspontját is elvétette. A csata igazán a 47. körben kezdődött, amikor Norris megpróbálta először megelőzni a Red Bull versenyzőjét.

Az első próbálkozás sikertelen volt, mivel a háromszoros világbajnok nagyszerűen védekezett. Norris sosem volt elég közel Verstappenhez a fő egyenes előtt, a 11-es és a 12-es kanyar között.

Az 51. körben Norris újabb komoly kísérletet tett, ezúttal a 14-es, 15-ös és 16-os kanyarokban. Ez sem járt sikerrel, de Norris továbbra is Verstappen váltóján maradt.

A következő körben végül Norris megelőzte Verstappent a 12-es kanyarban, azonban mindketten lecsúsztak a pályáról.

Néhány másodperccel később Norris keresztbe vágott Verstappen előtt az 1-es kanyarban, ami tovább dühítette a holland versenyzőt. Verstappen frusztrációja azonban hamar véget ért, mivel Norris büntetést kapott, amiért a pályán kívül előzte meg őt.

Elöl nem volt kérdés Leclerc és a Ferrari dominanciája, mivel a 27 éves versenyző átszelte a célvonalat, megnyerve az Amerikai Nagydíjat, Sainz előtt, ezzel kettős győzelmet aratva az olasz csapatnak.

Piastri ötödikként végzett, megelőzve Perezt, Russellt, Nico Hülkenberget, Lawsont és Franco Colapintót, akik a top 10-ben zártak.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/