/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lekapták az új Mercedes S-osztályt

2013. március 19. 21:10   |   Autoblog
címkék:  

Nyolc év szolgálat után végre leköszön az S-osztály, és átadja a helyét az új generációs modellnek, amely a W222 megjelölést kapta. A luxusszedánt egy forgatáson, leplezetlenül kapták lencsevégre az élelmes fotósok. Amint pedig a képek bejárták a világhálót, a Mercedes közzé tett néhány képet az autó belső teréről, így belülről is megcsodálhatjuk.

Az első dolog, ami feltűnik az új S-osztállyal kapcsolatban, hogy letisztultabb, elegánsabb a formája, mint a jelenlegi modellnek. A tervezők ugyanis elhagyták a jellegzetes, kidomborított sárvédőket. A limuzin mindamellett karakteresebb is: a sportos első kötény, az oldalt végigfutó élek és a függőleges hátsó LED-lámpák határozottabb fellépést kölcsönöznek neki.

Az új S-osztály utastere is új koncepció szerint épült fel, és temérdek újítást rejt magában. Az eddigit teljesen új kezelőfelület váltotta fel, két darab 30,7 centiméter átmérőjű folyadékkristályos kijelzővel. A baloldali a hagyományos fő műszeregységet helyettesíti, míg a jobboldali az infotainment rendszer központja, s innen irányítható az összes fő funkció is, mint például a légkondicionáló berendezés. Egyébként több mint száz darab elektromotort helyeztek el az autóban.

Az új S-osztály első osztályú kényelmet és luxust kínál, az összes utasnak. Tökéletes ízléssel válogatták össze benne az anyagokat és a színeket; rengeteg a fabetét, a tekerőgombok valódi fémből vannak. Ez az első autó a világon, amelynek üléseibe a lávaköves masszázson alapuló energetizáló masszázs funkciót és aktív szellőztetést építettek. 14 külön aktiválható légpárnát és melegítő funkciót helyeztek el a háttámlában, s hatféle masszázsprogram közül lehet választani. Hátsó ülésből ötféle áll rendelkezésre, az Executive fotelek háttámlájának szöge 43,5 fokig dönthető. Ezen kívül az új S-Mercedes az első autó a planétán, amelyben az ajtókönyöklők és a középső könyöktámaszok is fűthetők (!). Az aktív utastér-illatosító rendszer is egyedülálló.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/