/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Marko bevallotta a Red Bull egyik nagy tévedését az idei évben

2024. október 14. 09:22   |   Autoblog
címkék:  

Helmut Marko felidézett egy jelentős hibát, amelyet a Red Bull követett el az idei F1-es szezon során.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko bevallotta, hogy a csapat nagy hibát követett el a szezon korábbi szakaszában, a Holland Nagydíjon.

A Red Bull nem nyert futamot Max Verstappen spanyol nagydíjas győzelme óta, így már nyolc verseny óta győzelem nélkül vannak. A McLaren átvette a vezetést a konstruktőri bajnokságban, és 41 pontos előnnyel érkezik az Amerikai Nagydíjra.

Lando Norris is egyre közelebb kerül Verstappenhez a versenyzők között, és már csak 52 pont a lemaradása hat futammal a szezon vége előtt.

Egyre nyilvánvalóbbá vált a címharc Verstappen és Norris között, Marko pedig az Osztrák Nagydíjat nevezte meg annak a pontnak, ahol felismerte, hogy a verseny valóban elindult.

„Fokozatosan vált egyre nyilvánvalóbbá” – mondta Marko a Motorsport Magazinnek. „Az Osztrák Nagydíjon Max újabb nagyszerű kört futott az időmérőn. Azt hiszem, körülbelül három tizeddel gyorsabbak voltunk egy rövid pályán.”

„Egy rossz bokszkiállás után Norris hirtelen a nyomában volt, és úgy vélem, a DRS nagyon hatékony volt a Red Bull Ringen.”

Bár Verstappen és Norris összeütköztek a 3-as kanyarban, Marko szerint a Red Bull kritikus hibát a zandvoorti versenyen követte el.

Verstappen második helyről indult hazai versenyén, Norris mellől, aki az első kanyarban előzte meg a britet.

Marko szerint a Red Bull azt feltételezte, hogy Norris nem fogja tudni megelőzni Verstappent a verseny során, ha a holland versenyző megszerzi a vezetést az első kanyarban.

Az osztrák csapat tévedett, mivel Norris megelőzte Verstappent az első szakaszban, és 23 másodperces előnnyel nyert.

„Zandvoortban azt gondoltuk, hogy lehetetlen lesz előzni, ha a rajtnál megszerezzük a vezetést” – magyarázta Marko. „Ez teljes téves számítás volt. Lando egyszerűen elhúzott tőlünk.”

A nyári szünet előtti utolsó fordulók óta a Red Bull lemaradt a McLaren mögött mind a bajnokságban, mind a teljesítmény tekintetében.

Verstappenre támaszkodtak a pontszerzésben, legutóbb a Szingapúri Nagydíjon, ahol váratlanul dobogós helyen végzett.

„Fokozatosan egyre hátrébb csúsztunk, és főleg Max hozta a pontokat” – tette hozzá Marko.

„Egy ponton világossá vált, hogy sebességet kell találnunk. Olyan autót kell fejlesztenünk, amivel Max támadni tud, mert csak a második helyre játszani nem volt elég.”

457142794_8173829849371137_1481065514419504239_n

A Red Bull javulást mutatott Bakuban és Szingapúrban, és jelentős fejlesztést vezet be a Spanyol Nagydíjra, ahol Marko reméli, hogy megtörténik a fordulat.

„Még hat futam van hátra” – mondta Marko. „Már most feltételezzük, hogy a Szingapúrban és Bakuban látott tendencia, néhány változtatással Austinban, megadja a szükséges fordulatot.”

„Ha ez megtörténik, akkor Sergio Pérez is jobban fog teljesíteni, és akkor esélyünk lesz a konstruktőri cím megszerzésére is.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/