/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Martin Brundle meglepődne, ha Newey nem csatlakozna egy másik csapathoz

2024. május 31. 17:57   |   Autoblog
címkék:  

Martin Brundle meg van győződve arról, hogy az F1-es tervezőzseni a Red Bulltól való távozása után egy másik csapathoz fog csatlakozni.

Az egykori F1-es pilóta, mára már televíziós szakértővé vált Martin Brundle „meglepődne”, ha Adrian Newey nem csatlakozna egy másik istállóhoz, miután elhagyja a Red Bullt.

Newey, akit az F1 történetének legnagyobb autótervező(zseni)jeként tartanak számon, a szerződéséből való idő előtti kilépésről tárgyalt, ami azt jelenti, hogy már a jövő év elején távozik a Red Bulltól, miután közel két évtizedig dolgozott a Milton Keynes-i székhelyű csapatnál.

A 65 éves tervezőlegenda már jelezte, hogy a Red Bulltól való távozása után valószínűleg egy másik F1-es csapathoz fog csatlakozni.

A Sky Sports F1-es kommentátora, Brundle pedig úgy véli, Newey a 2026-os szabálymódosítás idejére szeretne már majd egy másik projektbe bekapcsolódni.

„Szerintem így lesz” – mondta Brundle a Beyond the Grid podcastnek. „Ő egy igazi versenyző állat. Szerintem egy kicsit unatkozni fog. A 2026-os szabályokra rá van írva, hogy ‘Adrian’. Ezzel nem akarom lekicsinyelni a többi embert, például [a Red Bull technikai igazgatóját] Pierre Wache-t. Sok nagyon okos ember dolgozik ott” – folytatta.

Newey-t az utóbbi időszakban erősen összefüggésbe hozták a Ferrarihoz való csatlakozással, ahol Lewis Hamiltonnal egyesítené erőit, miután pályafutása korábbi szakaszában legalább háromszor visszautasította már az olasz alakulat megkeresését.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/