/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még visszaüthet a Red Bull számára a Perez-féle autótörés

2024. május 30. 11:32   |   Autoblog
címkék:  

Sergio Perez a Monacói Nagydíj nyitókörében egy nagy erejű balesetbe keveredett, melynek következtében az autója súlyosan megsérült.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, hogy Sergio Perez Monacói Nagydíjon történt balesete miatt a csapata „hátrányba kerülhet” az idei bajnoki küzdelemben.

Perez a vasárnapi verseny nyitó körében szenvedett nagy erejű balesetet, miután összeütközött a Haas versenyzőjével, Kevin Magnussennel, amikor az 1-es kanyar utáni emelkedőn száguldottak felfelé.

Az eset miatt Perez és Magnussen azonnal kiesett a versenyből, ahogy a Haas másik autója, Nico Hülkenberg is.

Marko kiemelte, hogy a baleset több millió dollárba kerül a Red Bullnak.

„Ez egyértelműen érint minket, mert vannak megfontolások, hogy mit kezdjünk az autóval” – mondta Marko a motorsport-magazinnak.

„Három millió hiányzik akkor az elképzeléseinkhez. Legrosszabb esetben ez azt jelenti, hogy kevesebb fejlesztést tudunk végezni.”

A Red Bullra idén egyre nagyobb nyomás nehezedik a rivális csapatok részéről, a Ferrari Ausztráliában és Monacóban is győzött. A McLaren is tett egy lépést előre az idei szezonban, Lando Norris május elején megnyerte élete első F1-es futamát Miamiban.

A Forma-1-ben jelenleg egy 135 millió dolláros költségvetési plafon működik, amibe beletartoznak a baleset okozta anyagi károk is.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/