/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még több izom a Caparo utcai versenyautójának

2007. március 23. 15:09   |   Autoblog
címkék:  

A júniusban esedékes goodwoodi Sebességfesztiválon a Caparo végre élesben is megmutatja, mit tud T1-es, tovább izmosított szupersportkocsija.

A Forma-1-es McLaren-istálló exmérnökei által tervezett Caparo T1 lényegében azelőtt esett át frissítésen, hogy gyártását elkezdték volna. Az utcai F1-esként emlegetett szupersportkocsit már a tavalyi goodwoodi Sebességfesztiválon is kiállították, ám nem tett meg egyetlen métert sem.

Idén viszont ott lesz az 1,16 mérföldes pályán, ráadásul vadonatúj motorral. Az eredeti kompresszoros, 2,5 literes V8-ast 3,5 literesre cserélte a Caparo, melynek teljesítményét nem árulta el. Azt viszont igen, hogy literenként nagyjából 200 lóerő leadására képes, így nem nehéz kiszámolni, hogy az új hajtómű valahol 700 lóerő környékén tudhat.

A mindössze 450 kilós T1 a 2,5-ös motorral is nagyjából 2,5 másodperces százas sprintre lett volna képes, még belegondolni is ijesztő, hogy az új erőforrás mennyi idő alatt katapultálja majd 100 km/órás tempóra…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/