/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett hazánkba az új Toyota Corolla család

2019. március 20. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

Megérkezett Magyarországra a hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Toyota Corolla legújabb generációja. Az előző Corollát és az Aurist is leváltó új Corolla három karosszériaváltozatban (ötajtós, szedán és kombi) és kétféle teljesítményű hibridhajtással is rendelhető lesz. Az árak 5,9 milliótól indulnak.

Az immáron a magyarországi márkakereskedésekbe is megérkező vadonatúj, tizenkettedik generációs Toyota Corolla modellcsalád két fő okból lesz versenyképes szereplője az európai alsó-középkategóriának. Elsősorban, mert az újonnan bevezetett Toyota új globális platform (TNGA) GA-C padlólemeze nem csupán kiemelkedő menetdinamikával és fokozott biztonsággal vértezi fel az autókat, de az új padlólemez lehetővé tette a Toyota formatervezői számára, hogy egyedi megjelenésű, jól megkülönböztethető dizájnnal ruházzák fel az összes karosszériatípust.

A vadonatúj Corolla modellcsalád széles, mély kiállású, dinamikusabb formavilága minden eddiginél markánsabb különbséget tesz a sportos, kompakt ferdehátú (Hatchback), a kecses és sokoldalú kombi (Touring Sports), valamint a kifinomult lépcsőshátú (Sedan) között. Másodsorban, mert az új Corolla modellcsalád még tovább bővíti a márka hibrid kínálatát.

A Hatchback és a Touring Sports újdonságként két különböző öntöltő hibrid hajtáslánccal kapható – egy továbbfejlesztett, 122 lóerős, 1,8 literes rendszerrel, illetve egy vadonatúj, 180 lóerős, kétliteres erőforrással –, útjára indítva a Toyota kettős hibrid stratégiáját. A Sedanhoz pedig most először rendelhető az 1,8 literes öntöltő hibrid hajtáslánc. A Corolla modellek mindössze egyetlen hagyományos belsőégésű motorral – a Hatchback és a Touring Sports modellek a 116 lóerős, 1,2 literes turbómotorral, míg a Sedan a 132 lóerős, 1,6 literes benzinmotorral – lesznek megvásárolhatók.

Az árak 5,9 millió forinttól indulnak, ennyibe kerül a Corolla Hatchback 1,2 Turbo hatos kézi váltóval és Active felszereltséggel. A CVT váltó felára 450 ezer forint. A 122 lovas 1,8 Hybrid modellbe 7,09 millió forinttól ülhetünk bele, de felszereltségtől függően a vételár akár 10 millió forint fölé is kúszhat. A 180 lovas 2 literes hibrid verzióért minimum 8,2 millió forintot kell leszurkolni. A kombi karosszéria felára 300 ezer forint. Egy erős közepes felszereltségű, 1,8-as hibrid kombi modellért például 8,82 millió forintot kérnek. A Sedan kivitel csak 1,6 literes szívó benzinmotorral és 1,8-as hibrid hajtáslánccal rendelhető. Az árak itt valamivel 6 millió forint alatt indulnak és 9,7 millióig terjednek. A hibrid 7,2 milliótól vihető el.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/