/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Meghódítja Amerikát a smart

2007. november 12. 09:31   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes elérkezettnek látja az időt arra, hogy az energiatakarékos smart miniautóval meghódítsa az Egyesült Államok piacát.

“Talán egy piciny versenyző fogja megoldani Amerika két nagy problémáját, a külföldi olajtól való függőséget és a városi közlekedés zsúfoltságát” – vezette be a CNN a tudósítását arról, hogy a Mercedes januártól a tengerentúl is forgalmazza a smartot. Az ultrakompakt járművet, melyet már csaknem egy évtizede árulnak Európában, eddig nem lehetett kapni a nagy testű és teljesítményű kocsik országában.

A smart, melynek a legtakarékosabb hibrid autókéval vetekszik a fogyasztása, 40 mérföldet képes megtenni 1 gallon benzinnel. A Car and Driver magazin szerint az autó – különösen az első időszakban – népszerű lehet az egyediségre törekvő amerikaiak körében: ez a jármű ugyanis nem hasonlít az utakon futó többi kocsira. Az Edmunds.com internetes autós portál is dicsérte a kis jármű stílusát, takarékosságát, egyszerű kezelhetőségét és azt, hogy szinte bárhol lehet vele parkolni. Kifogásolta viszont drágaságát, a tervek szerint 11 600 dollárért fogják forgalmazni. A lap megállapította: a minikocsi – amelyből eddig 36 országban 770 ezer példányt értékesítettek – az Egyesült Államokban alapvetően a második autó szerepére számíthat.

A CNN által megszólaltatott autósok szerint a smart “túl kicsi ehhez az országhoz”. S bár a Mercedes hangsúlyozza a kocsi biztonságosságát, az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet még nem tesztelte az autót. Russ Rader, az autópálya-biztonsági intézet sajtófőnöke megjegyezte: a fizika törvényeit nem lehet áthágni, egy kis kocsit sok mindennel biztonságosabbá lehet tenni, de sosem lesz olyan biztonságos, mint a nagyobb, nehezebb kocsik. Az Egyesült Államokban kétszer gyakrabban halnak meg közlekedési balesetben kisebb, mint nagy kocsik utasai.

(forrás: mti)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/