/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a Porsche Macan

2018. július 25. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Sanghajban debütált a Porsche roppantul sikeres kompakt szabadidőautójának felújított kivitele. A Macan a formaterv, a kényelem, a kapcsolódás, valamint a menetdinamika területén lépett előrébb, s új karosszériaszínek, illetve könnyűfém felnik érhetők el hozzá.

A Macan még sportosabb és modernebb megjelenésű lett. Új orrkialakítást kapott, így még szélesebbnek hat, miközben a hátsó traktus az elődmodell formatervét idézi. A háromrészes, háromdimenziós fénycsík karakteres Porsche megoldásként tűnik fel a modell farán. A féklámpák négypontos kialakítása szintén a márkaidentitást erősíti. Immár a Macan alapfelszereltsége a LED-es fényszóró, amelyet igény szerint adaptív fényelosztással lehet kiegészíteni.

A 911-hez fűződő rokoni viszonyt az opcionális GT sport kormánykerékkel tovább erősíti az új Macan belső tere. Az opcionális Sport Chrono csomag részeként az üzemmódválasztó és a Sport Response gomb is a kormánykerékre beépítve kap helyet. A Porsche kibővítette a kényelmi felszereltségek listáját is fűthető szélvédővel és ionizátorral, amely a belső tér levegőminőségét javítja. Az új külső színek, mint például a Miami kék, a mamba zöld, a dolomit ezüstmetál és a kréta az új belső csomagokkal kombinálva minden eddiginél szélesebb körű személyre szabhatóságot tesznek lehetővé.

A Porsche a ráncfelvarrás alkalmával kibővítette a segédrendszerek arzenálját is. Az új Macan Traffic Jam Assist torlódásasszisztense az adaptív tempomat segítségével még kényelmesebb és nyugtatóbb vezetést tesz lehetővé 60 km/h-s sebességig. A rendszer nem csak részben automatikus gyorsítást és lassítást tesz lehetővé, hanem torlódás vagy lassan mozgó forgalom esetén a kormányzásban is segédkezik.

Az új Porsche Communication Management (PCM) központi rendszer az új Macan számára teljes kapcsolódást és digitális funkciók tömegét kínálja. A Porschéra jellemző emelkedő középkonzol feletti full HD-s érintőképernyő hétről tizenegy colosra növekedett, és tökéletesen beleolvad az átformált kialakítású műszerfalba. Akárcsak a Panamera és a Cayenne esetében, úgy itt is előre meghatározott csempék segítségével szabható személyre a megjelenítés. A légbeömlők ugyancsak átalakultak és a központi kijelző alatt kaptak helyet.

Minden Connect Plus modullal felszerelt Macan teljes hálózati kapcsolódást tesz lehetővé. A modul számos digitális funkciót kínál, olyan szolgáltatásokkal együtt, mint az intelligens hangfelismerés, valamint a széria online navigációs rendszer részét képező valós idejű közlekedési jelentések. Az új Offroad Precision App segítségével lehetséges a saját offroad túrák rögzítése és elemzése is.

Tovább optimalizált futóművének köszönhetően a Macan még jobban megerősíti főszerepét kategóriája legsportosabb kompakt SUV modelljeként. A futómű finomhangolása fokozza a modell semleges viselkedését kanyarvételkor, miközben megőrzi annak stabilitását és javítja kényelmét. A SUV szegmensben szokatlan módon a Macan eltérő szélességű abroncsokat visel az első és a hátsó tengelyen. Az új 20 és 21 colos kerekekre szerelt új fejlesztésű abroncsok tovább fokozzák az agilitást és a vezetési élményt.

A Macan egy valódi sikertörténet: 2014 óta a Porsche több mint 350 000 példányt szállított már ki. Több mint százezres eladásával a modell különösen népszerű a kínai piacon, ahol most a Porsche leleplezte a kompakt SUV megújult változatát. A megújult Macan még az idén megérkezik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/