/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mick Schumacher elárulta mi a legnagyobb különbség az F1 és Le Mans-i 24 órás között

2024. június 14. 10:41   |   Autoblog
címkék:  

Schumacher és az Alpine számára létfontosságú, hogy a 25 éves versenyző a lehető leggyorsabban fel tudjon gyorsulni a sikeres hétvégéhez.

Mick Schumacher elárulta, hogy a hétvégi Le Mans-i 24 órás versenyre több alkatrészt is magával hozott a Forma-1-ből, hogy segítse debütálását a rangos versenyen.

A Mercedes F1-es tartalékpilótája az Alpine színeiben indul a Circuit de la Sarthe versenypályán zajló 92. futamon, amelynek színeiben az idei szezonban már versenyzett a hosszútávú világbajnokságban (WEC).

A legendás hosszútávú versenyen való versenyzés jelentősen eltér az F1-től, és a német versenyző tisztában van azzal, hogy mennyi mindenre kell figyelnie a 24 óra alatt.

A Haas korábbi versenyzője a hétvégi akció előtt arról beszélt, hogy melyek azok a főbb pontok, amelyek miatt a Le Mans-i 24 órás verseny olyan egyedülálló, és miben különbözik az F1-től.

“Azt hiszem, nyilvánvalóan az egyik nagy pont itt az, hogy mindig történik valami” – mondta Schumacher a kiválasztott médiumoknak, köztük a RacingNews365-nek.

“Mindig van forgalom, mindig gondolkodnod kell a stratégián, és arra is figyelned kell, hogy megpróbálj a stinted (szakaszod) végére érni. Emellett sokat vezetsz, ami nagyszerű, általában sok pályabejárási időd van magában a versenyben. Nyilvánvalóan az edzéseken egyfajta osztozkodás van, így az egy kicsit rövidebb, mint általában. De azt hiszem, ettől függetlenül a hétvégi felkészülés bizonyos szempontból nagyon hasonló, az eszközök, amik az autóban vannak, hasonlóak.”

Schumacher és az Alpine számára létfontosságú, hogy a 25 éves versenyző Matthieu Vaxiviere és Nicolas Lapierre partnereként a lehető leggyorsabban fel tudjon gyorsulni a sikeres hétvégéhez.

Borítókép: XPBimages

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/