/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mick Schumacher „nagy dolgokra törekszik Le Mans-ban” az Alpine-nal

2024. június 12. 10:55   |   Autoblog
címkék:  

A német versenyző azonban elismeri, hogy „sokat kell még tanulnia” a Le Mans-i 24 órás versenyen való első szereplése előtt.

Mick Schumacher ezen a hétvégén vesz részt élete első Le Mans-i 24 órás versenyén az Alpine színeiben, a francia Matthieu Vaxiviere és Nicholas Lapierre duója mellett.

A két francia versenyzőnek rengeteg tapasztalata van a Circuit de las Sarthe-on, de Schumacher számára a Le Mans-i 24 órás verseny 92. kiadása egy nagy tanulási folyamat lesz.

A korábban a Haas F1-es csapatnál versenyző Schumacher nagy elvárásokat támaszt saját magával szemben, annak ellenére, hogy Le Mans-i újonc.

„Nyilvánvalóan nagy dolgokra törekszünk Le Mans-ban” – kezdte Schumacher. “Először vagyok itt, szóval sokat kell még tanulnom, de a volánnál ülve mindig jó helyre kerülök! Az, hogy az Alpine-nal vagyok, még jobbá teszi a helyzetet.”

Schumacher, akárcsak a teljes 2024-es Le Mans-i mezőny, az elmúlt hétvégén Vaxiviere és Lapierre mellett tesztelt.

Schumacher hozzátette: „Ez az első nap az első hat órás tesztelés ezen a legendás pályán. Most itt a lehetőség, hogy elemezzük az összes begyűjtött adatot, hiszen ezek voltak az első köreink itt ezzel az autóval. Nagyon várom már, hogy mi következik, bár az biztos, hogy kemény hét lesz, hiszen még sokat kell tanulnunk.”

Az Alpine-nál negyedik szezonját töltő Vaxiviere számára ez lesz a hatodik Le Mans-i 24 órás verseny a hétvégén.

A Hypercar osztályban a harmadik, Vaxiviere izgatottan várja, hogy hazai közönsége előtt indulhasson.

Vaxiviere így nyilatkozott: “Fantasztikus érzés egy francia csapatban szerepelni Le Mans-ban. Az elmúlt három szezont az Alpine-nál töltöttem, és most, a királykategóriában ez egy teljesen új dimenzió.”

Borítókép: Alpine

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/