/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Miért “tiltották el” Hamiltont attól, hogy a Ferrarinál vezessen a szezon utáni teszten?

2024. október 12. 10:23   |   Autoblog
címkék:  

Lewis Hamilton nem fog lehetőséget kapni a szezon utáni tesztelésre a jövő évi csapatával a Ferrarival.

Megerősítették, hogy Lewis Hamilton nem vesz részt a szezon utáni tesztelésen a Ferrari csapattal a decemberi Abu Dhabi Nagydíjt követően.

Hamilton februárban sokkolta a Forma-1 világát, amikor bejelentették, hogy 13 év után elhagyja a Mercedest.

A brit versenyző hét világbajnoki címéből hatot a német csapattal nyert, de mivel az autó teljesítménye jelentősen visszaesett 2021 óta, valamint nehézségekkel szembesült csapattársa, George Russell ellen, Hamilton úgy döntött, hogy a Ferrarihoz igazol.

Azonban valószínűleg 2025-ben sem lesz könnyebb Hamilton számára, hiszen a 39 éves versenyzőt Charles Leclerc mellé osztják be, aki eddigi pályafutása során csak egyszer kapott ki csapattársától.

Nehéz feladat lesz Hamiltonnak bekerülni egy olyan csapatba, amely alapvetően Leclerc köré épült, és felülkerekedni, ezért Hamilton mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen az átmenet.

942A0235

Az egyik ilyen dolog lehetett volna, hogy részt vegyen a Ferrari szezon utáni tesztelésén, de a BBC megerősítette, hogy ez technikailag nem lesz lehetséges Hamilton számára ebben az esetben.

Annak ellenére, hogy Pierre Gasly a 2022-es szezon utáni teszten már bemutatkozott az Alpine-nál, Hamilton szerződése a Mercedesszel nem teszi lehetővé, hogy 2025-ig beleüljön a Ferrariba.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/