/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Minden eddiginél közelebb van egy magyarországi MotoGP verseny megrendezése

2024. szeptember 05. 17:12   |   Autoblog
címkék:  

Minden jel szerint Magyarország bekerül, Portugália kiesik, a MotoGP pedig elkezdi véglegesíteni a jövő évi versenynaptárát.

A magyarországi Balaton Park Circuit minden eddiginél közelebb áll az első MotoGP-versenyének a megrendezéséhez, miután Portugália valószínűleg kiesik a versenynaptárból – értesült róla az Autosport.

Bár a 2025-ös szezon hivatalos versenynaptárát még nem jelentették be, egyre több dátum kerül napvilágra, ahogy a Dorna véglegesíti a motoros-versenysorozat 76. szezonjának terveit.

A jövő évi versenynaptár több változást is tartalmaz majd, a legjelentősebb újdonságnak a magyar főváros, Budapest külvárosában és a népszerű Balaton közelében található új Balaton Park pálya ígérkezik.

A tervek szerint a helyi hatóságok a Dorna vezető tisztségviselőivel együtt szeptember közepén tartanak egy közös sajtótájékoztatót, amely során hivatalosan is bejelentik a Magyar Nagydíj újjáélesztését.

Magyarország utoljára 1993-ban adott otthont a motoros világbajnokság egyik fordulójának, amikor Eddie Lawson egy Cagivával aratott győzelmet a Hungaroringen, amely 1986 óta megszakítás nélkül szerepel a Forma-1-es versenynaptárban.

Várhatóan az algarvei pálya, amely a COVID-korlátozások közepette 2020-ban adott először otthont MotoGP-futamnak, kikerül a versenynaptárból, hogy helyet adjon Magyarországnak.

Borítókép: Balaton Park Circuit/Facebook

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/