/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mindent az új C-osztály kombiról

2007. augusztus 31. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Néhány hónappal a C-osztályos limuzin debütálása után a Mercedes-Benz piacra bocsátja a C-osztály kombi változatát is, amely 1500 literes csomagtérrel és könnyű pakolhatósággal bír, hátsó ajtaja például elektromosan nyílik és záródik.


Néhány hónappal a C-osztályos limuzin debütálása után a Mercedes-Benz piacra bocsátja a C-osztály kombi változatát is, amely 1500 literes csomagtérrel és könnyű pakolhatósággal bír, hátsó ajtaja például elektromosan nyílik és záródik. A kombi változat rendelkezik a limuzin minden előnyös tulajdonságával, korszerűsített erőforrásai révén pedig 20 százalékkal kevesebbet fogyaszt, mint az elődmodell. Akárcsak a limuzint, a kombit is Classic, Elegance és Avantgarde kivitelben lehet majd megvásárolni.


Egy kombi mindenekelőtt legyen tágas és praktikus, a Mercedes mérnökei pedig igyekeztek megfelelni az elvárásoknak. A meredek farkiképzés miatt az új Estate változat csomagtere alapállapotában is 485 literes, de 1500 literesre bővíthető. A kifutó modell ennél 146 literrel kisebb poggyásztérrel bírt. Az új C-osztályos kombiban így elfér négy darab golfzsák kézikocsival együtt, vagy 9 darab nagyméretű bőrönd, vagy 44 darab italos rekesz (egyenként 6 darab 1 literes üdítőitallal). A belső hosszúság maximálisan 2,82 méter, ami 17 centiméterrel haladja meg az elődmodell értékét. A Mercedes szerint így az új kombi C-osztály belterét tekintve a legnagyobb a kategóriában.


A praktikus részleteket sem felejtették ki az autóból: a csomagtérben két akasztó fül és négy rögzítő gyűrű található, utóbbi a bevásárló szatyrok vagy egyéb tárgyak lekötésére szolgál; emellett kis, hálós tárolórekeszek, összecsukható bevásárlókocsi, kombinált csomagtér-roló és kifeszíthető csomagháló is az alapfelszereltség részét képezik. Sőt, a hátfalajtó gombnyomásra, önműködően nyílik és csukódik, az EASY-PACK opcióval pedig tetszés szerint felosztható a csomagtér. A Mercedes C-osztály kombi osztályában az egyik legjobb vontatási képességgel is büszkélkedhet, akár 1,8 tonnás fékezett utánfutót is vontathat. Arról, hogy a kocsi hátulja ne üljön le, önszabályozó hátsó felfüggesztés gondoskodik.


A középkategóriás Merci kombi elődjéhez képest 20 százalékkal kevesebb üzemanyaggal is beéri; a C180 Kompressor és a C 200 Kompressor szabványos átlagfogyasztása például 7,7, illetve 7,8 l/100 km, jóllehet, 13 és 20 lóerővel erősebbek. A stuttgarti mérnökök a négyhengeres dízelmotorokat is kezelésbe vették, nemcsak a befecskendező rendszeren, a turbófeltöltőn és az intercooleren javítottak, hanem 90 másik alkatrészen is. Az öngyulladósok így erősebbek és nyomatékosabbak lettek, s természetesen fogyasztásuk is szerényebb. A C 220 CDI most 170 lóerős, de 2000-es fordulatszámnál 400 Nm nyomatékot szolgáltat, átlagosan pedig 6,1 liter gázolajat kér 100 kilométerre. A C 200 CDI 136 lovas motorja még takarékosabb, ez beéri 6 literrel is. A hathengeres palettán három benzines és egy dízelmotort találunk; előbbiek 204, 231 és 272 lóerőt tudnak, utóbbi pedig 224 lóerős. A C 350 kivételével az erőforrásokhoz hatfokozatú kézi váltóművet kapcsoltak.


A C-osztály kombihoz is jár az AGILITY CONTROL adaptív felfüggesztés, melynek segítségével igen stabilan viselkedik az úton az autó, de rendelhető “dynamic handling” csomag is, melynek része az ültetett és keményített futómű, valamint a direktebb áttételezésű szervokormány. Az AMG sportcsomag is hasonló elemeket tartalmaz, de a 15 mm-es ültetés mellé 17 colos AMG kerekeket is kap a vevő.

Biztonság terén sem köt kompromisszumot az új modell: alap a 7 légzsák, az ostorcsapás ellen védő fejtámlák, a villogó féklámpák, a fékasszisztens és az ESP, továbbá a guminyomás-mérő, opcióként pedig rendelhető PRE-SAFE baleset-megelőző rendszer és ötfunkciós intelligens világítás. A kényelmi extrák között találjuk a háromzónás klímaberendezést, a panorámatetőt, valamint a limuzinban már megismert COMAND APS multimédiás rendszert is.  


Az új Mercedes-Benz C-osztály kombi a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, és onnantól kezdve fel is veszik rá a rendeléseket.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/