/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mindent az új Saab 9-5-ről

2009. szeptember 25. 19:56   |   Autoblog
címkék:  

A Frankfurti Nemzetközi Autószalonon állították ki a svédek új zászlóshajóját, a 9-5 Sedant, amely az előző generációs modellhez képest óriási előrelépést jelent. A márkának hatalmas szüksége volt már erre az autóra, amely végre méltó ellenfele tud lenni a többi európai prémium felső-középkategóriás limuzinnak. Az új 9-5-ös az eddigi legjobban sikerült Saab-formát mondhatja magáénak, utastere átment minőségi kivitelűbe, s felszereltsége is jelentősen kibővült. A turbófeltöltős motorkínálat 1,6 literes négyhengeressel indul. Az új sport szedán hozzánk jövő tavasszal érkezik meg.

Az új Saab 9-5 kezdetben két darab négy- és egy darab hathengeres benzinmotorral, továbbá egy 2 literes turbódízel motorral lesz elérhető. A Szentgotthárdon készülő 1,6 literes turbómotor az alap, amely például az Opel Insigniában is dolgozik. Teljesítménye 180 lóerő, nyomatéka 230 Nm, de az overboost funkcióval átmenetileg 266 Nm-re emelkedhet. A minimum 1,6 tonnás Saab szedán ezzel a motorral 9,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. A 2 literes turbós aggregát 220 lóerőt és 350 Nm-t tud, s vegyes üzemanyag-felhasználású BioPower (benzin és E85) kivitelben is árulják majd. Ezzel a motorral 7,9 mp alatt sprintel a 9-5 százra, opcionálisan összkerék-hajtást is kínálnak majd hozzá. A motorpaletta csúcsát képező 2,8-as V6-os blokk 300 lóerős, nyomatéka 400Nm, és kizárólag Saab XWD-vel együtt kapható (0-100 km/h 6,9 mp). A paletta egyetlen dízel tagja a 2 literes, 160 lóerős common rail erőforrás, 350 Nm nyomatékkal. A svéd limuzin CO2 kibocsátása ezzel a motorral mindössze 139 g/km. Mindegyik váltó hatfokozatú.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/