/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mit tehetnek és mit nem az F1-es csapatok a nyári szünetben?

2024. augusztus 02. 10:35   |   Autoblog
címkék:  

A szezon első 14 fordulóját követően elérkezett a nyári szünet, ami egy nyugodt időszakot indít el, mielőtt az idény még ebben a hónapban tovább folytatódna Hollandiában.

Most, hogy a Belga Nagydíj is véget ért, az F1 egy kicsit téli nyári álomba szenderül, mielőtt a szezon három hét múlva Zandvoortban folytatódna tovább.

A nyári leállás fontos időszakot jelent a sűrű menetrendben, mivel a csapatoknak kötelező szünetet biztosít.

Az F1 nyári szünete egy kötelező leállás minden csapat és gyár számára.

A szezon első felének utolsó nagydíja (jelen esetben Belgium) után a gyárak 14 napra kötelesek bezárni.

Ezt az F1 sportszabályzata rögzíti, pontosabban a 21.8-as cikkely, amely kimondja: “Az első tizennégy (14) egymást követő naptári napból álló időszak július és/vagy augusztus hónapokban” kell betartani a leállási időszakot.

942A2000

A fenti szabály ellenére a csapatok papíron szabadon dönthetnek arról, hogy mikor lépnek be a nyári leállásba, amennyiben az júliusban és/vagy augusztusban történik. A RacingNews365 úgy tudja, hogy augusztus 5-től, hétfőtől minden F1-es csapat zárva lesz.

Mivel a Belga GP július 28-án, vasárnap ért véget, a héten eltelt néhány nap lehetővé tette a csapatok számára, hogy kielemezzék annak a futamnak és az azt megelőző magyarországi versenynek az adatait.

Az autó fejlesztése és új alkatrészek gyártása vagy tervezése szigorúan tilos a leállás alatt, és a csapattagok nem léphetnek kapcsolatba fejlesztési témákban.

Az FIA hozzáférhet minden rendszerhez, és nyomon követheti a kommunikációt. Bizonyos tevékenységek azonban folytatódhatnak a csapat működésének fenntartása érdekében, mint például az adminisztratív munka, a létesítményi szolgáltatások, a marketing, valamint az épületek és a gépek karbantartása.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/