/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Montoya szerint az Aston Martinnak már csak egy megfelelő versenyző hiányzik

2024. október 11. 09:31   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappennek többéves szerződése van a Red Bull-lal, de a háromszoros világbajnokot az utóbbi időben egy esetleges távozással hozták összefüggésbe.

A hatszoros Forma-1-es futamgyőztes Juan Pablo Montoya támogatja, hogy az Aston Martin szerződtesse Max Verstappent.

Verstappen jövője a Red Bullnál már egy ideje spekulációk tárgya, miután a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nyilvánosan próbálta megszerezni a holland pilótát az év nagy részében, mielőtt Kimi Antonellit szerződtették volna Lewis Hamilton helyére.

Az Aston Martin nemrégiben megerősítette Adrian Newey szerződtetését, aki kulcsfontosságú szerepet játszott a Red Bull F1-es sikereiben.

Amikor megkérdezték, mi a “hiányzó láncszem” a Silverstone-i csapat sikeréhez, Montoya a Gambling Zone-nak elmondta: “A megfelelő versenyzőt megszerezni, egy olyan versenyzőt, aki elvégzi a feladatot.”

436029308_464754166028179_4824629226076466950_n

Mivel a 43 éves Alonso jelenleg is versenyez, és Lance Stroll a csapattulajdonos Lawrence Stroll fia, Montoya szerint Verstappen vezethetne a csapat jövőjében.

“Fernando elképesztő” – tette hozzá Montoya. “De meddig folytathatja? Nem hiszem, hogy Lance távozik.”

“Fernando nem hosszú távú megoldás. Mikor hozzák meg azt a döntést, hogy azt mondják: ‘Nézd, megvan a Honda, megvan Newey. Miért ne próbálnánk meg Maxot megszerezni?’ Ez azt jelentené, hogy Verstappennek egy Neweyéhoz hasonló, de még jobb ajánlatot kellene tenniük.”

Montoya hozzátette, hogy Verstappen hatalmas kereskedelmi előnyöket hozhatna az Aston Martinnak, ha úgy döntene, hogy a csapathoz szerződik.

“Ez egy hosszú távú projekt lenne” – jelentette ki. “Akkor meglenne a világ egyik legjobb versenyzője, ha nem a legjobb, a jelenlegi bajnokság legjobb pilótája. Minél jobban teljesít, annál több pénzt fog keresni hosszú távon. Mert a cég értéke is még magasabb lesz.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/