/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Newey a Red Bulltól való távozása után is az F1-ben marad

2024. május 16. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Adrian Newey Forma-1-es jövője a legérdekesebb téma az elmúlt hetekben, mióta megerősítette, hogy 2025 elején távozik a Red Bulltól.

A Red Bull leköszönő technikai főnöke, Adrian Newey utalt rá, hogy nem akar visszavonulni a motorsporttól, miután jövő év elején távozik a Milton Keynes-i alakulattól.

Több mint 200 futamgyőzelmével és 25 világbajnoki címével Newey-t széles körben a valaha volt egyik legnagyobb F1-es tervezőjeként tartják számon.

Közel két évtizedes kapcsolata a Red Bull-lal 2025-ben véget ér, és karrierje következő lépése elég forró téma lesz.

A Ferrari lehet a legjobb pozícióban a brit aláírásáért, míg a Mercedes állítólag szintén arra törekszik, hogy Neweyt a német gyártóhoz csábítsa.

Mivel Newey a nyugdíjba vonulást is választhatná, a 65 éves játékos még is azt sugallta, hogy szeretne egy másik F1-es projekthez csatlakozni:

“Ha 15 évvel ezelőtt valaki megkérdezte volna tőlem, hogy 65 évesen is még komolyan fontolgatnám-e, hogy csapatot váltsak, és máshova menjek, és még négy-öt évet dolgozzak, akkor azt mondtam volna neki, hogy teljesen megőrültél” – mondta Newey egy interjúban. Eddie Jordan az Oyster Yachts számára.

„Nyolc-tíz éves korom óta szerettem volna az autóversenyzéssel foglalkozni, mint tervező. Szerencsém volt teljesíteni ezt a célomat, megkaptam az első állást, és azóta is a motorversenyzésben lehetek. Minden egyes plusz nap egy ajándék volt. Egyszerűen szeretem, amit csinálok. Van egy kis szabadságom. Ahogy Forrest Gump mondta a hosszú futása végén, pillanatnyilag kicsit fáradtnak érzem magam. De valamikor valószínűleg újra neki indulok” – tekintett előre a “tervezőzseni”.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/