/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Newey elárulta, hogy mikor döntötte el, hogy távozik a Red Bulltól

2024. szeptember 11. 10:23   |   Autoblog
címkék:  

Adrian Newey 2025 elején hagyja el a Red Bullt az Aston Martinért, de a 65 éves szakember elárulta, hogy mikortól tudatosult benne, hogy elhagyja a regnáló bajnokokat.

Adrian Newey elárulta, hogy az áprilisi Japán Nagydíj alatt döntötte el, hogy elhagyja a Red Bullt.

A 65 éves szakember 2025 elején hagyja el a Milton Keynes-i székhelyű csapatot, és az Aston Martinhoz csatlakozik, ezt a várva várt hírt Lawrence Stroll jelentette be egy sajtótájékoztató keretében.

Newey, akire nagy hatással voltak az Aston Martin és a tulajdonos Lawrence Stroll ambíciói a csapattal kapcsolatban, kifejtette, hogy a nyár folyamán tudta, hogy az F1-ben akarja folytatni, ekkor pedig már kapcsolatba hozták a silverstone-i alakulattal – és a Ferrarival is.

„Amikor úgy döntöttem, hogy abbahagyom a Red Bullnál, ami igazából a szuzukai hétvégén történt, még áprilisban, [nekem] őszintén szólva fogalmam sem volt, hogy mi lesz a következő lépés” – nyilatkozta Newey.

„[Csak] üresfejű akartam lenni, számot vetni, élvezni egy kis szünetet, és reméltem, hogy valahol a zuhany alatt állva majd kipattan a szikra: ‘Igen, ez lesz az irány” – folytatta.

„És Amanda [Newey felesége] is nagy szerepet játszott ebben, a megbeszéléseinkben és abban, hogy mit kellene tennünk. Azt hiszem, aggódott, hogy valószínűleg egy kicsit az őrületbe kergetném, ha túl sokat lennék otthon! Június végén aztán úgy éreztem: tudod mit, már 10 éves korom óta az a vágyam, hogy tervezőként részt vegyek az autóversenyzésben. Én pedig elég szerencsés voltam ahhoz, hogy ezt elérjem” – mesélte a kiváló tervező.

437129290_1112812336667206_2019657342495929042_n

Newey példátlan sikereket ért el F1-es pályafutása során. A brit versenyző összesen 25 világbajnoki címet nyert a Williamsnél, a McLarennél és a Red Bullnál.

Ez azonban még nem tompította el motivációját, és továbbra is szereti „a kihívást”, amely egy F1-es autó teljesítményének javításával jár – ez az elsődleges tényezője annak, hogy továbbra is az autósport csúcsán akar maradni.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/