/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Norris egy “elég hülye” szabály kijavítását követeli

2024. július 08. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

Lando Norris időbüntetést kapott a Max Verstappennel folytatott intenzív csatája közepette az idei Osztrák Nagydíjon.

Lando Norris felszólította az F1-et, hogy a legutóbbi ausztriai öt másodperces időbüntetése után javítson ki egy “elég hülye” szabályt.

Az Osztrák Nagydíjon szigorúan betartották a pályahatárokat, Norrist pedig azért kapták el, mert leszaladt a pályáról, miután megpróbálta megelőzni Max Verstappent a futamgyőzelemért folytatott csatája során.

Mivel ez volt a negyedik pályaelhagyása, ezért öt másodperces időbüntetést kapott – azonban a Norris megbüntetésére vonatkozó döntést azért kritizálták, mivel a pályán kívüli pillanata a csata hevében történt.

Miután szabálytalanul megelőzte Verstappent, Norris azonnal visszaadta a pozíciót a Red Bull pilótájának, ami miatt megkérdőjeleződött az újabb szabálytalanság szükségessége.

“Megkaptam az öt másodpercet, amiért megpróbáltam előzni, és nem ment rendesen” – mondta Norris a médiának, többek között a RacingNews365-nek. “Nem is tudtam, hogy megkaptam az öt másodperces büntetést.”

“Azt sem tudtam, hogy miért kaptuk az öt másodperces büntetést, mielőtt kiálltunk volna az autóval. A verseny utánig nem is tudtam, hogy ezt tettük. Ez elég nagy butaság, hogy őszinte legyek. Megpróbáltam előzni és letértem a pályáról – csak -, aztán ki kellett kerülnöm a hurka kerékvetőt. De utána azonnal visszaadtam a pozíciót Maxnak, szóval valószínűleg másfél másodpercet vesztettem ezzel” – folytatta.

“Ez elég egyértelmű büntetés. Egy ilyen dologgal csak időt vesztettem” – állapította meg Norris.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/