/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Norris még nem áll készen a világbajnoki címre

2024. július 16. 10:17   |   Autoblog
címkék:  

Lando Norris idén a mezőny élén küzdött – egy korábbi versenyző azonban úgy véli, hogy nem áll készen a világbajnoki címre.

Lando Norris a korábbi versenyző Ralf Schumacher szerint még nem áll készen arra, hogy világbajnok legyen az F1-ben.

A brit jelenleg a második helyen áll a versenyzők bajnokságában, a hátránya pedig 84 pont a tabellát vezető Max Verstappen mögött.

Norris erős szezont futott eddig a McLarennél, és az év elején a Miami Nagydíjon megszerezte első futamgyőzelmét is.

A 24 éves versenyző többször is közel járt ahhoz, hogy gyarapítsa győzelmeinek a számát, idén eddig négy második helyezésnél jár.

Legutóbb a hazai Brit Nagydíjon volt ismét versenyben a győzelemért, ami végül honfitársának, Lewis Hamiltonnak jött össze.

Norris versenyét az tette tönkre, hogy az utolsó etapra a lágy gumikat tetette fel, Schumacher pedig arra utalt, hogy “apró hibák csúsznak be” a versenyképességeibe.

Schumacher azonban elismerte, hogy a McLaren csapatának is osztoznia kell a felelősségben az elszalasztott lehetőségekért.

“Versenyzőként általában úgy mész ki a versenyre, hogy már pontosan tudod, mire képes egy gumiabroncs” – mondta. “A csapat is tudja ezt.”

“Információt kell adnotok egymásnak. Mi történt? Valaki korábban behajtott a boxba, és ezt meg azt csinálja a gumikkal. És akkor versenyzőként meg tudod hozni a döntést. Norris még nem áll teljesen készen. De ez a csapaton belüli struktúra miatt is lehet. Lehet, hogy azért, mert a mérnöke nem elég erős, pedig ő mindig egy nagyon fontos személy” – zárta a korábbi többszörös futamgyőztes.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/