/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Norris szerint a bizonytalan kommunikáció miatt lett nagy dolog a hungaroringi eset

2024. augusztus 20. 06:00   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren 2008 óta az első világbajnoki címére hajt, mivel jelenleg mindössze 42 ponttal vannak lemaradva a Red Bull mögött a konstruktőri bajnokságban.

Lando Norris szerint a Magyar Nagydíj alatti „bizonytalanság” felerősítette a kibontakozó csapatsorrend-dráma jelentőségét.

Norrist mérnöke arra utasította, hogy adja vissza a vezetést csapattársának, Oscar Piastrinak, miután az ausztrál elé került a kiállásokat követően.

A csapatrádióból hosszas vita volt hallható, majd Norris végül úgy döntött, hogy elengedi Piastrit néhány körrel a vége előtt.

Piastri ezzel megszerezte első F1-es futamgyőzelmét, Norris később elismerte, hogy másképp is kezelhette volna a helyzetet.

942A8854

A 24 éves versenyző jelezte, hogy a bizonytalanság megszüntetése érdekében javított kommunikáció más eredményt is eredményezhetett volna.

„Úgy gondolom, hogy a bizonytalanság [mindkét oldalról] sokkal nagyobb dolgot hozott létre, mint ami volt” – mondta Norris a médiának.

„De még mindig nagyon bízunk egymásban. Szerintem alapvetően erre épül az egész csapatunk. Ez a legfontosabb. Mind a dolgok, amiket szerettem volna és amit kértem, és amit megkérdőjeleztem a csapattól, jobbak lettek volna” – folytatta.

“A csapat részéről fontos, hogy megértsék, hogy mit szeretnék csinálni, kicsit tisztábbá tenni a dolgokat, mert nem hiszem, hogy a csapatot összességében hibáztathatnám” – mondta Norris.

A McLaren 2008 óta az első világbajnoki címére hajt, mivel jelenleg mindössze 42 ponttal vannak lemaradva a Red Bull mögött a konstruktőri bajnokságban.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/