/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Norris szerint “hülyeség”, hogy Piastri segíteni fog neki a bakui versenyen

2024. szeptember 15. 06:00   |   Autoblog
címkék:  

Lando Norris szerint „hülyeség”, hogy Oscar Piastri segíteni fog neki az Azerbajdzsáni Nagydíjon, tekintve, hogy a 17. helyről vág neki a versenynek , miközben csapattársa a második leggyorsabb volt az időmérőn.

Lando Norris „hülyeségnek” bélyegezte azt az elképzelést, hogy a McLaren csapatutasítást léptetne életbe az Azerbajdzsáni Nagydíjon, miután idő előtt elvérzett a bakui időmérőn.

A 24 éves versenyzőnek a Q1-ben egy Estaban Ocon által kiváltott sárga zászló miatt az utolsó szektorban el kellett vennie a gázt az utolsó gyors körén, így csak a 17. helyről vághat neki a versenynek.

A “papaya-szabályok” nyilvánosságra kerülése után a McLaren kijelentette, hogy mostantól eseti alapon előrébb helyezi Norrist, aki Max Verstappen ellen küzd az idei világbajnoki címért.

Mivel azonban Oscar Piastri a második helyre kvalifikálta magát, ez valószínűleg nem lesz tényező a vasárnapi verseny során.

Amikor a média, köztük a RacingNews365 előtt arról kérdezték, számíthat-e csapattársa segítségére a verseny során, Norris azt válaszolta: „Nem, az hülyeség lenne.”

A kétszeres futamgyőztes kijelentette, hogy a versenyre vonatkozó minden reménye a stratégiában nyugszik, és kifejtette, hogy arra számít, hogy a körülötte lévőket nehéz lesz megelőzni.

„Azt hiszem, mindent a stratégiával kell majd megoldani, mert nem lehet előzni” – mondta a McLaren versenyzője.

„Rengeteg olyan autó van hátul, amelyik kis szárnyakkal megy, és csak a legjobbakat reméli, és ez sok autó számára lehetetlenné teszi az előzést” – panaszkodott a brit.

„Az autó gyors, reménykedhetünk, hogy ez a kezünkre játszhat, és egy bizonyos ponton tiszta levegőben autózhatunk, de egy utcai pályán minden annyira összezsúfolódik, hogy egyszerűen belekényszerülsz egy pozícióba, és néha nem sokat tudsz tenni” – folytatta.

„Reméljük a legjobbakat, de nem számítok semmi reálisra, hacsak nem jön be a stratégia” – jelentette ki.

A McLaren mindhárom bakui szabadedzésen egy árnyalatnyival elmaradt az élmezőny tempójától, de Norris gyorsan kiemelte, hogy ez nem volt tényező a korai időmérős kiesésében.


Ahogy Norris elhaladt a bajba jutott Ocon mellett, a LED-panel zöldre váltott, de ő már elvette a gázt. Miután visszatért a boxba, Will Joseph versenymérnököt lehetett hallani, amint bocsánatot kért versenyzőjétől a csapatrádión keresztül.

„Nem, nem voltunk rosszak igazából” – mondta Norris.

„Csak az előttem lévő srác [Ocon] ütközött, és sárga zászlók voltak. Jól éreztem magam. Amikor van egy két kilométeres egyenes, és az elején bele kell emelned az nem jó, így nem tudtam mit tenni” – zárta gondolatait Norris.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/