/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Norrist a Verstappen jelentette nyomás késztette a “tökéletes kör” megfutására

2024. június 23. 08:00   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren versenyzője pályafutása során másodszor indulhat a pole pozícióból.

Lando Norris úgy véli, hogy egy “tökéletes kört” produkált, amikor a Spanyol Nagydíj pole pozícióját az utolsó pillanatban rabolta el Max Verstappentől.

Verstappen kiválóan teljesített az időmérőn, és a második Q3-as próbálkozásán közel két tizedet javított addigi legjobb idején, és 1:11.403-as idővel szelte át a célvonalat. Norris pedig a következő versenyző volt, aki még mért időt autózott.

A McLaren versenyzője a második szektorban “lilult be” ahhoz, hogy végül mindössze 0,020 másodperccel előzze meg Verstappent, ezzel megszerezve karrierje második pole-ját, és a 2021-es Orosz Nagydíj óta az elsőt.

Norris az elmúlt négy futamon már a negyedik különböző versenyző, aki pole-ba kerül, és úgy érezte, hogy a maximumot nyújtotta a legjobb rajtkocka megszerzéséhez.

“Nagyjából tökéletes kör volt” – magyarázta Norris, miután megszerezte a McLaren első pole-ját a Spanyol Nagydíjon Kimi Raikkönen 2005-ös első rajthelye óta.

“Tudod, amikor jó köröd van, akkor izgatott leszel, de a végén minden tökéletesen ment, de így is nagyon közel volt. Ez az egyik legjobb pole pozícióm, nem volt olyan sok [az F1-ben], de az eddigi pole pozícióim közül egyértelműen ez a legjobb. Ma ez egy tökéletes kör volt – és Max és a Red Bull egész hétvégén egy kicsit erősebbnek tűnt, de az utolsó nekifutásra változtattunk néhány dolgon. Egész hétvégén szuper közel voltunk egymáshoz, de minden a tökéletes körről szólt, és ez ma sikerült” – értékelt Norris.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/