/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

IAD Land Shark: 2500 lóerő, 488 km/óra!!!!

2009. május 25. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

Ha igaz, John Gocha és cége, az Intense Automotive Design (IAD) megalkotta a világ leggyorsabb szuper-sportkocsiját, amely a Bugatti Veyront is körbeautózza. Az IAD Land Shark, vagyis a „Szárazföldi cápa” motorja a két darab vízhűtéses turbófeltöltőnek köszönhetően hihetetlen, 2500 lóerőt pumpál ki magából. A mindössze 861 kilogrammos föld-föld rakéta papíron félelmetes dolgokra képes: százra 2,5, 240-re 6,7, 400 km/órára pedig 17,5 másodperc alatt gyorsul fel. A Land Shark hamarosan versenypályán is bizonyíthatja képességeit; a néhány Bonneville Speed Week-en végrehajtott sprintet követően ellátogat a Nürburgringre, ahol az IAD reménye szerint a hétszeres Formula 1-es világbajnok, Michael Schumacher terelgeti majd.

Bennünk is van egy adag szkepticizmus a Land Sharkkal kapcsolatban, de John Gochanak és kreálmányának lesz még alkalma bizonyítani. A Bonneville Speed Weeken a Guinness Book of World Records embereinek jelenlétében gyorsulási és végsebesség teszteket fognak végrehajtani vele, majd irány a Nürburgring, ahol további tesztelés következik, talán Michael Schumacherrel a volán mögött. Hisszük, ha látjuk, de azért már a száraz adatok alapján megállapítható, hogy az IAD Land Shark lenyűgöző járgány.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/