/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

242 km/órás megyei gyorshajtási rekord az M3-on

2008. október 20. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Agresszíven és 242 km/órás sebességgel vezetett az a külföldi, akit még október 18-án délelőtt mértek be az M3-as autópályán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály munkatársai 2008. október 18-án a kora délelőtti órákban – az M3-as autópályán Debrecen irányába, az Igrici pihenőnél kaptak lencsevégre egy külföldi rendszámú autót. A jármű vezetője a megengedett 130km/h sebesség helyett 242km/h -val hajtotta Mercedes CLS típusú gépkocsiját, amelyért amennyiben be tudják hajtani rajta 200 000 forintos bírságra számíthat.


Az objektív felelősség intézményét 2008. május 1-jétől vezették be Magyarországon. Az azóta eltelt időszak eddigi tapasztalatai azonban nem minden közlekedőt tartanak vissza a jelentős közlekedési kockázattal járó agresszív gyorshajtástól.

Statisztikák

Statisztikai adatok szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2008. év első kilenc hónapjában 739 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, melyekben 31 fő vesztette életét. Összehasonlításképpen 2007. év ugyanezen időszakában a személyi sérüléses balesetek száma 752, az abban elhalálozott száma 35 volt. A bekövetkezett balesetek csaknem 40%-ánál a gyorshajtás játszott döntő szerepet.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/