/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ötcsillagos a Hyundai i30 töréstesztje

2008. augusztus 27. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Öt csillagot kapott a Hyundai i30 az EuroNCAP töréstesztjén a vezető és utasvédelemre

A Hyundai i30 maximális, azaz ötcsillagos minősítést kapott a felnőttutas- és négy csillagos minősítést érdemelt a gyermekvédelmére. Gyalogosvédelmét két csillagra értékelték a bírák. Ez jó eredmény az alsó-középkategóriás családi autók kategóriájában.


Az i30 mostani töréstesztjén (2007-ben már volt egy) a már módosított modell szerepelt, 1,6 literes motorral, GLS felszereltséggel, amelyben már fokozott védelmet kapnak a vezető térdei és combjai. Ezek az elődmodellnél közepes erősségű terhelést kaptak. A módosításokkal ezt sikerült korrigálni az Hyundainak, így most már nem hárul nagy erő ütközésnél az elölülőkre.


A gyermekvédelem vizsgálatánál az EuroNCAP menetiránynak háttal beépíthető Britax Roemer Babysafe ülést használt a 18 hónapos, míg menetiránnyal megegyező irányba beszerelhető Britax Roemer Duo Plus ülést a 3 éves gyermek esetében. Mindkét rendszer jól szerepelt, bár a tájékoztatás az első ülés előtt lévő légzsák kikapcsolásának lehetőségéről és veszélyeiről nem jól látható helyen szerepel, csak a napellenző lehajtása után válik láthatóvá. Hasonlóan nincs egyértelműen jelezve a hátsó ülések ISOFIX pontjainál a rögzítő pántok helye sem, amely a gyors és szakszerű ülésbeszerelésnél jelenthet gondot.

A gyalogosvédelemmel kapcsolatosan -mint oly sok modell-, sajnos nem jeleskedhet az i30, lévén két csillagával a középmezőnyben kap helyet. Egy esetleges gázolásnál a gyermekek feje még a kevésbé veszélyes zónákat találja el az autó elején, de a felnőttek már veszélyes és sérülést okozó kemény felülettel találkozhatnak a motorháztető oldalsó és felső részen, ami részükre kevésbé veszélyes az a motorháztető középső része.


Az egyre inkább jobb minőségű és biztonságú koreai autók közül az i30-ban a maximális utasvédelemről hat légzsák, – kettős első, oldal- és függönylégzsákok- valamint aktív fejtámlák és természetesen a biztonsági övek előfeszítői gondoskodnak. Az i30-ban aktív biztonsági eszközként ESP is található.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/